Alt muligt blandet

Om at være ordblind og kæmpe i hele mit folkeskole liv!

Da jeg gik i folkeskole, 10 klasse og halvdelen af min HF tid, kæmpe jeg med at følge med i timerne. Fra 1 klasse og frem til 5. klasse gik jeg hver dag til lektie hjælp efter skole. Tænk at jeg sad med mine lære hver dag og skulle lave lektier med dem fordi jeg ikke kunne følge med de andre.

Jeg var bagud med alt, dansk, engelsk, tysk, jamen alle timer hvor jeg skulle skrive og læse i. Jeg kunne ikke følge med og jeg forstod ikke nogen af de ting vi lærte. Og jeg begyndt at hade skolen, hadet at være der og mine lære. Jeg pjække rigtigt meget når jeg havde mulighed for det. Kom med vilje for sent eller droppet de sidste 2 timer for jeg gad bare ikke være der til en dansk time. Hvilket jo ikke gjorde det nemmer for mig at følge med og lære noget! Da jeg kom i 7. klasse havde mine lære og forældre taget den beslutning at jeg skulle gå 7 klasse om! NOOOO, tænkte jeg. Der blev lige tilføjet et år mere af helved! Det blev bare ikke bedre at jeg gik en klasse om. Jeg var stadig bagud, kunne stadig ikke læse eller stave.

Sådan forsætte det frem til 9. klasse, 10. klasse og 1 år på HF. Mine 10. klasse lære sagde jeg ikke ville egene mig til HF. Og at jeg aldrig ville få huen. Og det har hun nok ret i fordi jeg netop har haft det så svært med at læse og stave. (Men jeg kom ind på HF) Mine forældre (Og min farmor og farfar som er skolelære) har siddet med mig så mange aftner når jeg skulle lave lektier og prøvet at hjælpe mig. De har prøvet at forklare mig på alle måde de kunne for at lære mig at stave og læse, forklare mig hvad datid og nutid er. Hvor der skal være kommaer. Og jeg forstod det ikke, jeg kunne ikke se det. Og det gjorde også at de selv blev frustreret og gav op.

En dag da jeg var igang med mit 1 år af HF tog min dansk lære fat i mig og spurgte om jeg var ordblind. Øhhh, det ved jeg ikke. Jeg er aldrig blivet teste for sådan noget. Hun fik mig teste og rigtigt nok var jeg ordblind. Hvorfor har mine lære i folkeskolen og i 10. klasse ikke tænkt på at det kunne være derfor jeg har haft det så svært? Jeg har aldrig bestået en skriftlig eksamen i dansk, engelsk eller tysk og så tænker mine lære ikke at det kunne være grunden. I alle de år har jeg kæmpet med det, haft et helved med at gå i skole og været ked af det, det meste af mit skole liv.

2 år på HF bestod jeg for første gang i mit liv en dansk eksamen. Fik nogle hjælpe midler og gik hen og fik 6. (Den gamle 13-skala) Så lige bestået! Og hold op jeg var stolt da jeg fik det resultat. Og jeg bestod alle mine eksamener og fik huen 🙂

Så ja derfor vil der være stavefejl, kommafejl osv. Datid og nutid vil være blandet sammen. Jeg kan ikke se de fejl jeg laver når jeg skriver. For mig ser det rigtigt ud og jeg læser mine indlæg igennem et par gange for at være sikker på at jeg har stavet rigtigt! Jeg vil gøre mit bedste i at der ikke er så mange fejl når jeg skriver. Jeg kan desværre ikke bede min kæreste eller en anden til at kigge alle mine indlæg igennem og rette dem inden jeg sætter dem ind på bloggen. Det vil tag for lang tid. Så jeg håber i vil bær over med mig når i læser mine indlæg. Det er bare en del af mig og det håber jeg i vil tag med jer når i følger med 🙂

God aften til alle 🙂

1 thought on “Om at være ordblind og kæmpe i hele mit folkeskole liv!

  1. Hej Natascha,
    Godt at se at de fandt ud af at du var ordblind. Jeg er selv ordblind, men de fandt ud af det meget tidigligt hos mig. Jeg synes din historie er rigtig god, og viste at det ikke er forsent at blive testet, man kan stadigvæk når at indhente det tabte! Jeg har selv en blog om ordblindhed, hvor jeg skriver om mine efaringer m.m. Måske du har lyst til at fortælle din historie eller noget andre om ordblindhed, helt op til dig? Du er iværfald velkommen til at kigge forbi.
    Mvh
    Jesper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *