Alt muligt blandet

Sukiyaki

I et tideliger indlæg skrev jeg at vi havde været hjemme hos min mormor og spise. Hun lavet Sukiyaki og det er en af mine japanske ynglings retter. Læs her.

Jeg lovet som sagt at skrive opskriften plus vise billeder af retten. Men vi var 10 mennesker hjemme hos min mormor. Så hvor meget man skal bruge af hver enkel del er lidt svært for mig at skrive hvis man fx er to personer. Min mormor laver den nemlig på øjemål.

Opskrift

  1. En dyb pande.
  2. Løg
  3. Tofu – halveret på langs og skåret i skiver
  4. Kinakål – halveret på langs og skåret i mindre stykker
  5. Friske svampe, fx shiitake, champignoner
  6. Porre – skåret  i skiver
  7. Oksekød, skåret i papirtynde skiver
  8. Sojasauce
  9. sukker
  10. Glasnudler
  11. Gulerødder

foto 3 (5) foto 2 (5) foto 1 (5)

foto 4 (4) foto 1 (6)

foto 2 (6) foto (3)

Soja og sukker koges op. Læg kødet i og tilføj de forskellige grønsager når kødet har fået farve. Lad det koge og tilføj glasnudlerne som det sidste. Server med ris.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *