Alt muligt blandet, Liva og jeg

Den hoste skal altså væk nu! Nu med medicin til prinsessen.

20130824-172202.jpg

Liva har hoste godt og vel de sidste 5-6 uger i træk. Hun starte med at hoste lidt i 14 dage, og der tog jeg hende med til lægen og lægen sagde at det bare var en forkølelse. Men at hvis hun forsatte med at hoste så skulle jeg komme ind med hende igen og så skulle hun tjekkes for allergi. Hun rådet mig til at lufte godt ud hver dag, støvsuge hver dag og vaske hendes sengetøj en gang om ugen. Hendes hoste blev være og hun begyndt at få små hoste anfald om natten hvilket gjorder at vi ikke har fået meget søvn  de sidst mange nætter. Hun hoster kun når vi er hjemme og især meget når hun sover i sin seng inde på vores soveværelse. Vi kunne ikke få en tid hos lægen før i torsdags – så det er godt og vel 4 uger siden vi var til læge sidst. Lægen sagde at hun skal testen for allergi, hvilket hun ikke ville gøre da Liva jo er en lille tøs med masser af krudt i sig. Og kan nok ikke sidde stille til sådan en prik test som hun skal ha. Så vores læge vil sende os videre til et sted (kan ikke huske hvad det hed) hvor de tester små baby og børn for allergi. (Venter stadig på at få besked på hvornår vi skal der ind) De vil nok tag en blodprøve og se ud fra den hvad det kan skyldes at hun hoster som hun gør.

Lægen har indtil videre givet os noget astma medicin som hun skal indånde igennem en maske. Et pust med 10 indåndninger. Det skal vi gøre om morgen når hun vågner og om aften inde hun skal sover. Medicinen vil udvide hendes lunger og gør det nemmer for hende at trække vejret. Hvilket så skulle hjælpe på at hun ikke vil hoste så meget.

20130824-172207.jpg

20130824-172211.jpgDet er ikke helt nemt at få en baby på 10 måneder til at trække vejret igennem en maske 10 gange uden at hun fjerner den eller prøver at spise den. Hun vil meget gerne selv holde den, undersøge den og lege med den. Vi har prøvet at vise hende hvordan man gør ved at sætte en op til vores eget ansigt og trække vejret igennem dem (uden medicinen) Og hun forstår godt hvad det er vi viser hende, fordi hun gør det sammen bagefter når vi sætter den op til hendes ansigt. Men hun indånde 2 gange og så fjerner hun den. Så skal vi starte forfra med at vise hende at den skal op til hendes næse og mund. Jeg håber hun vænder sig til den. Og at det vil hjælpe på hendes hoste indtil hun er blevet testet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *