Mad og opskrifter

Grønne linser og kylling

IMG_5647

Her forleden lavet jeg en work ret med grønne linser og kylling. Den smagte overraskeden godt og Liva kunne også godt lig den 🙂

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
2 kyllingebryster
1 revet gulerod
1/4 spidskål
3 ml. store broccoli buketter
1 ml. løg
3-4 fed hvidløg
2 dl. kidneybønner
1-1½ dl. edamame bønner
2 dl. rå ukogte grønne linser
5 dl. vand
2 soltørrede tomater
165 ml. kokosmælk (1 lille ds.)
1 snack peber
salt, peber, karry, paprika, oregano

Fremgangsmåde
Start med at skylle 2 dl. linser i koldt vand. Hæld dem i en gryde og tilsæt 5 dl. vand samt lidt salt. Lad dem koge i 15-20 minutter og rør af og til i dem.
Smag efter hvornår de har den ønskede konsistens.

Skyld de bælgede edamamebønner sammen med kidneybønnerne og lad dem dryppe af i en si. Skyld og ordn de øvrige grøntsager, som du skal bruge.

Skræl og riv guleroden, snit spidskålen fint, skær broccolien i tynde skiver, skær løget i tynde både, riv hvidløget, skær de soltørrede tomater i mindre stykker og snackpeberen skæres i mindre tern. På et andet skærebræt skæres kyllingebrysterne i tern eller strimler.

Når linserne er halvt færdige, kan du begynde at stegt kyllingen i olie, sammen med de angivet krydderier. Når kyllingen næsten er færdig, tilsættes kidneybønner, edamamebønner og de soltørrede tomater. Dette hældes i en stor skål når det har stegt i 2-3 minutter.

På panden varmes der igen en smule olie op sammen med lidt mere krydderi. Når panden er godt varm tilsættes løgene og spidskålen. Efter et par minutter tilsættes de resterende grøntsagerne og de færdigkogte linser. Kyllinge blandingen hældes på panden, når det sidste grønt der er lagt på panden har stegt i 1-2 minutter.

Bland det hele godt rundt og hæld derefter kokosmælken på panden, hvorefter der igen skal røres rundt. Smag til med salt og peber og servér.

IMG_5648Liva fik lige blendet sit da hun ikke kan spise hele kylling stykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *