Alt muligt blandet, Liva og jeg

Vi tage tyren ved hornene

Liva vågner fast kl 4 om natten og skal ha flaske og skiftet ble. Det er ikke altid jeg behøver at skifte hendes ble – nogen gange har hun slet ikke tisset i den. Men en flaske den drikker hun gerne! Dels gir jeg hende den af tryghed for min egen skyld, for så er hun mæt og sover videre. Men hun er altså 10 måneder om nogen få dage og hverken Tobias eller jeg har fået en hel nats søvn siden hun blev født. Efter en snak med min nabo som har en søn på sammen alder som Liva gik jeg hjem og snakket med Tobias om det. Hendes søn sover nemlig igennem og hvis han vågner så giver hun ham et glas vand og så sover han videre. Jeg ved godt at babyer er forskellige. Men Liva er starte i vuggestue og jeg skal snart starte på arbejde igen. Så jeg vil gerne ha at hun begynder at sove igennem. I hvert fald vil jeg prøve og se om jeg kan vende hende til at sove igennem uden at skulle ha flaske kl 04.00. 20130826-203151.jpgTobias var frisk på at vi prøvet at vende hende af med flasken og kun gir hende et glas vand når hun vågner. Min nabo gav mig en bog med hjem som jeg har fået læst lidt i og er blevet lidt klogere på hvordan vi skal gøre. Bogen følger børns soverytme måned for måned, med info om hvordan barnets soverytme skal være eller kan være i den aldre Liva er i. Lige nu sker der mange ting i hendes hverdag. Vuggestue, kravler og prøver at gå. Hun forstår mere og mere af hvad vi siger til hende når vi snakker. Hun er ved at få tænder. Hun udvikler sig rigtigt hurtigt. Hvilket kan være en forklaring på hvorfor hun vågner som hun gør. Der står nogen gode ting i bogen og jeg er blevet klogere på hvordan hendes soverytme skal være og hvad vi kan gøre for at hun får en bedre søvn.

Så nu tager vi altså tyren ved hornene og prøver at gå væk fra flask. Vi starte i torsdags. Jeg har ikke fået sovet siden! Hun nægter at vil drikke det glas vand. Ikke en lille tår kan jeg få ned i hende. Hun græder når hun vågner og det er der jeg plejer at give hende den flaske. For så falder hun til ro og falder i søvn med det sammen når hun har drukket den. Siden i tirsdags har jeg kæmpet med at få hende til at sove videre når hun vågner kl 04.00. Dem vi har snakket med har sagt at det er hårdt de første par dage, men at der højest går en uge og så vågner hun ikke kl 04.00 mere og vil ha flaske. Lige nu kan jeg ikke se at det skulle ske. Hun vågner jo stadig kl 04.00 og vil ikke tag en tår vand som erstatning af flasken. Hun græder og det tager tid for mig at få hende til at falde til ro igen uden at give hende en flaske. EN MEGET DUM VANE VI HAR GIVET HENDE!! Eller måske har hun brug for den flaske?? Vi prøver nu at give hende en flaske inden vi selv går i seng. Hun drikker den selvom hun sover. Men vågner stadig kl 04.00 og vil ha en ny flaske!

Jeg vil bare ønske at hun vil sove igennem inden jeg skal starte på arbejde. Nu må vi se om det kan lykkes. Måske sker der for mange ting i hendes liv lige nu pga vuggestue osv til at hun kan sove igennem. Jeg vil i hvert fald prøve nogen dage endnu – der er jo ikke gået en uge endnu, det er først på torsdag. Og måske kræver det 14 dage for hende at vende sig til det og ikke en uge.

Indtil da må jeg nyde at jeg kan tag en lur når hun er afleveret i vuggestue når nu jeg ingen søvn får om natten!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *