Liva og jeg

En rigtigt barnevogn!

Da jeg kom over i vuggestuen her i mandags for at hente Liva lå hun og sov. Og ville ikke vække hende så fik lov til at tag vuggestuens barnevogn med hjem. Hold nu op sådan en er virkelig lækker! Vi har jo en kombivogn og jeg er ikke særlig glad for den. Men vi fik den gratis dengang og så tænkte vi at vi ikke behøvet at bruge penge på en barnevogn. Men da jeg gik hjem med prinsessen imens hun sov, kunne jeg bare mærke at det var noget helt andet end at gå med en kombivogn. En barnevogn er bare mere lækker, i hvert fald i forhold til vores kombivogn.  20130917-122035.jpg

20130917-122039.jpg

20130917-122044.jpg

Den her barnevogn er stor og fylder meget mere end en kombivogn men hun kan ligge i den her barnevogn til hun er 3 år. I vores kombivogn kan hun ikke ligge i barnevogns liften mere, den er hun vokse ud af da hun var 5-6 måneder. Nu bruger hun klapvogns delen og skal sove i den. Hvis hun sover ude på altanen eller vi er ude og gå. En barnevogn er bare mere behagelig, lækker i måden den køre på. Når man køre over et bump eller en sten med kombivognen så er der ingen affjedringen. Jeg har læste at man skal sikre sig at den klapvognen man vælger til sit barn ikke giver bump og stød op i kroppen, når barnet er i vognen og man skal ud på længere ture i ujævnt terræn. Men det er ikke engang fordi vi er ude på længere ture, bare det vi køre på grus eller vej med sten så kan jeg se at hun får bump og stød. Og det er jo ikke særlig rat eller godt for hende! Føler mig som en dårlig mor at jeg ikke har undersøgt sådan noget inden vi fik den her kombivogn. For der er INGEN AFFJEDRINGEN på denne kombivogn som vi har.

Som udgangspunkt vil Liva jo sove bedst i en barnevogn. Og det er fordi en barnevognskasse er en tæt kasse, der er ikke træk ind fra siderne og hun ligger mere beskyttet. En barnevognskasse lavet med stofsider vil være mere varm end en klapvogn, hvilket især har betydning, nu hvor det er ved at blive koldt i vejret. Liva vil ikke ligge beskyttet for vind og vejr på samme måde i en klapvogn, som hun normalt gør i en barnevogn. Dog har jeg mulighed for at bruge en kørepose, så når hun ligger i klapvognen kan hun ligge beskyttet og sove godt – fordi en køreposen er foret og tyk og rar at ligge på, samtidig med at hun så er beskyttet mod træk ind fra siden. Jeg må finde mig en lækker kørepose til hende. Hun skal ikke fryse i den klapvogn.

20130917-122049.jpgI vores gang fylder barnevognen sindsygt meget. Og ved heller ikke hvor den skulle stå i vores lille lejlighed. Vi vil ikke ha plads til den. Men jeg vil helt klart ha gjort det om hvis jeg kunne og ha købt en barnevogn til hende og ikke bruge en kombivogn. Det fortyder jeg helt vildt. Når vi engang skal ha barn nr 2 så vil jeg ha en barnevogn!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *