Alt muligt blandet

Hvad er kærlighed?

Hvad er kærlighed? Hvad er Tobias og min kærlighed?

Hvis i spørg mig så er kærlighed individuel. Hvad der er kærlighed for en behøver langt fra at være kærlighed for en anden. Dette indlæg er en proces for mig. Og det har taget mig nogle dage at skrive. Det har sat en masse tanker i gang omkring hvad kærlighed egentlig handler om. Kan man sætte en formel på kærlighed? Er der nogen som ved mere om kærlighed end andre og er der en liste, så man ved at hvis bare man følger den, så har man kærligheden i sin hule hånd resten af livet? Det er der jo ikke, så hvad er kærlighed og hvad består den af?

Tobias og min kærlighed er stærk, fordi vi er enige om hvordan vi gerne vil leve vores liv sammen. – vi har ikke altid været enig og kan stadig godt være uenige i mange ting når det kommer til vores liv og den måde vi vil leve på. Men fundamentet er på plads fordi vi i det store hele har samme billede af, hvordan et godt liv skal se ud. Jeg siger ikke at vi lever det gode liv, men vi kæmper for at leve det og kæmper for at komme tætter på det billed som vi opfatter er det gode liv.

Tobias og jeg er to vidt forskellige personer. Vi kommer fra to vidt forskellige familier, med forskellige barndom/opvækst, i hver sin ende af Danmark. Jeg er fra Albertslund og han er fra Hellerup! Og vi kan havde de vildes skænderier og diskussioner. Tobias er meget minimalist og hader hvis der er for mange ting i lejligheden. Hver en ting skal ha en fast plads. Hvis det stod til ham så smid vi noget ud hvergang vi købte noget nyt! Jeg der imod, er stik modsat. Jeg elsker nippes ting. Og elsker at ha rammer med billeder i, lys, vaser med blomster i og alverdens andre ting der kan stå rundt omkring på kommoder, border, og vinduskarmen. Jeg gemmer gerne på tingene. Også selvom jeg ikke bruger de ting eller tøj mere. Ifølge mig smider man nemlig ikke bare en ting ud fordi jeg har købt en ny ting!

Men det interessante er at når vi igennem ærlig snak. – vi er nød til at sætte os ned og snakke åbnet og ærligt om alt. Det er der vi får øje på hinandens sårbarhed, og kan se ind bag hinanden, kritikken og skænderierne. Det er der vi får et indblik i hinandens følsomhed så kan vi mærke kærligheden til hinanden igen og så er det ikke længere så vigtigt hvem der støvsuger eller hvem der går med hunden, for vi løser det sammen, af kærlighed. Ærlighed og åbenhed er rigtigt vigtigt i vores forhold. Og det har jeg lært. For jeg har igennem tiden holdt ting hemmeligt for Tobias og når han finder ud af de små hemmeligheder jeg har haft – Hvilket han altid gør. Så bliver han jo utrolig ked af det og skuffet over mig, skuffet over at jeg ikke har været ærlig fra starten af. (Det skal lige siges at mine små hemmeligheder er at jeg har et shoppe problem og har ikke altid været ærlig overfor Tobias når jeg har købt noget) – Det tag vi i et andet indlæg!

Jeg tror vi lærer rigtig meget om hvad kærlighed er, af vores forældre og deres forhold. De er på godt og ondt vores forbilleder for hvordan vi selv vælger at skabe kærligheden som voksne. Hvis vores forældre har levet i et kærlighedsløst forhold så vil vi med stor sandsynlighed ubevidst gøre det samme eller vi vil hele livet søge den nærhed som vi ikke kender, men så brændende ønsker os.

Hvis vores forældre har levet i et forhold fyldt med kærlighed så ved vi at sådan skal kærligheden være og den vil vi selv søge fordi den gør os lykkelige.

Man kan sige at vi leder efter det, som er godt for os og det vi kan udvikle os af også selvom det kan være svært at få øje på når vi står midt i det. Det er vores egen kærlighedserklæring til os selv, som gør at vi vil udvikle os som mennesker. Jeg tror det er rigtig det man siger om, at det er svært at elske og lade sig elske, hvis ikke man elsker sig selv. Hvis ikke man gør det, så føler man sig jo ikke fortjent til kærligheden og så er det svært at lede efter den og mærke den, når den er der.

Der er mange mennesker som ikke ved at når de endelig har fundet kærligheden så skal den plejes og passes for ellers dør den. Og det har Tobias og jeg kæmpet med et par gange efter vi har fået Liva. Vi har det med at glemme hinanden, vores kærlighed til hinanden. Glemme hvad grunden var til vi fandt sammen til at starte med. Den gnist man havde dengang den forsvinder jo med tiden.Og den skal man kæmpe for at holde i gang. Nu er det mere praktiske ting vores forhold handler om. Liva, vores hund, arbejde, rengøring, osv.

Det handler om at tage sig selv og sin elskede alvorlig for kun på den måde kan vi holde liv i vores kærlighed. Det seksuelle del er sindsygt vigtigt i et forhold. I hvert fald i vores forhold. Og den skal virkelig passe og plejes for ellers så føles det bare som om at vi er to venner der bor sammen og passer et barn sammen. Vi kan til tider godt gå og ikke ha lyst til sex i lang tid. Især hvis vi er inden i en periode hvor der er mange praktiske ting at tænk på. Og er det virkelig slemt så er vi over i det Tobias og jeg vil kalde for mormor og morfar forhold. Så vi er nød til at havde vores kæreste aftener, alene tid uden baby. Vi har brug for at komme ud af lejligheden og lave noget andet end at være mor og far.

Til gengæld er de færreste af os i tvivl når kærligheden en dag forsvinder. Hvilket den ikke har gjort hos Tobias og jeg endnu. Og 7,9,13 jeg håber vi kan holde vores kærlighed i live til vi bliver gamle og ligger i jorden.

Vores kærlighed er vel at Tobias og jeg har formået, at være i stand til at udvikle os sammen trods af at vi er så vidt forskellige personer. Vi har tilpasse vores forventningerne og behov på en måde at kærligheden kan bestå. Måske er det kun dig som ved hvad kærlighed er for dig og jeg ved hvad det er for mig. Men alt i alt er kærligheden en følelse som ikke kan beskrives med ord men som sidder i hjertet og som vi alle vil søge hele livet fordi ingen af os vil undvære den.

Jeg har fundet kærligheden. Jeg har fundet mit livskærlighed. Tobias er min kærlighed. Og jeg vil kæmpe for den kærlighed så længe jeg kan.

CollageImageloveLidt billeder af Tobias og jeg igennem de 5 år vi har været sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *