Liva og jeg

Om at ligge Liva til at sove!

Nu hvor jeg er starte på arbejde igen, har jeg aftenvagter 2 gange om ugen. Hvilket betyder jeg først har fri kl 20.15, så når jeg så kommer hjem så sover Liva. Jeg har aldrig haft problemer med at ligge Liva til at sove. Tobias havde en rigtigt dårlig periode da vi boede i Barcelona. På det tidspunk var hun ca 5 måneder. Hun ville bare ikke sove når det var ham der lage hende. Hun skreg og græd og hun kunne bliv ved i flere timer indtil jeg tog over. Ligeså snart jeg fik hende så stoppe hun og faldt i søvn på få minutter.

Nu er det bare omvendt. Tobias er blevet rigtigt god til at ligge hende, hvilket er rigtigt rat, nu når jeg er på arbejde om aften. Men jeg kan ikke ligge hende mere uden at hun kæmper imod, skriger og græder. Og det er virkelig frustrerende!!!!!! Det går mig rigtigt meget på, at jeg har så svært ved at få hende til at sove om aften. Og jeg skal i sær kæmpe meget i den her uge hvor Tobias er væk. De sidste par dage har jeg måtte holde hende oppe lidt længer end normal og ligge hende i barnevogne. Men kun fordi jeg skal ud og gå med Bonzo så han får gjort sit inden han skal sove. Og det er også gået fint. Hun falder i søvn i barnevognen og sover lige indtil jeg skal rykke hende fra barnevognen over til hendes seng. Så vågner hun og begynder at græde. Jeg prøver til at starte med, at ligge hende i hendes seng. Giver hende, hendes sutteklud (den kan hun ikke sove uden) og prøver at berolige hende. Og hvis ikke det lykkes så laver jeg en flaske og giver hende den. Men når hun er færdig med flasken så vil hun ikke sove. Enten sætter hun sig op og græder eller også begynder hun at snakke og pege på ting i soveværelset 🙁

Ihhh, det tag mig en krig at få hende til at sove hver aften og jeg gider virkelig ikke kæmpe med hende. Så min nødløsning er, at ligge hende over i vores seng sammen med hende. Enten falder hun i søvn med det sammen eller også tumler hun lidt rundt og falder så om af træthed. Så jeg kan godt få hende til at sove, bare ikke i hendes egen seng! Og det er et problem, fordi jeg vil ikke ha at hun vænner sig til at sove i vores seng. What to do??

3 thoughts on “Om at ligge Liva til at sove!

 1. Det er tit noget med at, hvis man har svært ved at få Dem til at sove, så skal de puttet tidligere. Og ved at du skal ud og gå med din hund, og hun blir vækket ved at blive taget op af barnevognen, er selvfølgelig også med til at “ødelægge” hende soverythme.. Kan barnevognen stå i et rum med åben vindue, så hun kan sove i den om natten, istedet for at tage hende op? (I den periode hvor din kæreste ikke er hjemme)

  1. Hej Christina.

   Tak for dit råd:) Jeg må prøve det med at lade hende ligge i barnevognen og sove hele natten. Har bare ikke tænkt over den mulighed. Jeg kunne måske ha sparet mig selv for en masse gråd og kamp 🙁

   Det med at ligge hende tideliger – der synes jeg at hun bliver lagt ret tideligt nu. kl 19.00. Nogen gange kl 19.30. Men så skal jeg kæmpe med hende og så sover hun først kl 20.00 eller kl 21.00. Alt efter hvor heldig jeg er med at få hende til at falde til ro og falde i søvn 🙁

   1. Sådan var det også med min, da han var lille.. Prøvede så med at lægge ham bare 20 min før jeg plejede.. Og det virkede.. 🙂
    Håber det er fået bedre med søvn de sidste par dage.?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *