Alt muligt blandet

Det får en til at tænke lidt.

Når vi spørger os selv, hvad meningen er med livet, så spørger vi også om, hvad vi vil med livet. Men hvad vi vil med livet, er kun halvdelen af svaret på spørgsmålet, om meningen med livet.

Den anden halvdel er, hvad livet vil med os. Vi fødes forskellige, vi har forskellige former for barndom, vi vokser op på forskellig vis og vi lever på meget forskellig måde. De ting, vi møder livet igennem, er meget forskellige og sker på forskellige tidspunkter, forskellige steder og under forskellige forhold.
Livet vil noget med os. Livet spørger os, udsætter os for glæder og sorger og til tider prøvelser, der er større end os selv. Hvordan vil vi forholde os til disse ting.

Citatet ovenfor er af Viktor Frankl, der sad i koncentrationslejr under anden verdenskrig. Livet ville noget med ham, som han ikke selv havde bedt om og spurgte ham, igen og igen: hvordan vil du møde det her? hvordan vil du forholde dig til det her?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *