Alt muligt blandet

Energii – Reformer

I torsdags var jeg til en prøvetime hos Energii. Jeg havde hørt lidt om det fra min veninde som går til det og nu var jeg nysgerrige og tænkte jeg ville prøve. Jeg er ikke typen der kan gå op og træne i et center alene. Eller den der løber en tur i skoven. Jeg har brug for at der er en træner som fortælle mig hvad jeg skal. En der råber lidt af mig og tvinger mig til at presse mig selv. Ellers hopper jeg over hvor gærdet er lavest. Og det er det der er perfekt ved Energii, for der er en der råber og presser en i den time vi er i gang på maskinen! I LIKE!!!!

Hvad er Reformer:
Reformeren er hovedmaskinen indenfor Pilates-baseret modstandstræning. Reformeren består af et system af fjedre, stropper, en glidende vogn og en barre, der udfordrer krop og sind. Modstanden består af kombinationen af fjedre og ens egen kropsvægt. Gennem træningen bevæger vognen, kroppen, arme og ben sig, hvilket udfordrer og bedrer ens styrke, smidighed, balance, koordination og koncentration. Der kan laves mange forskellige øvelser på Reformeren og man kan opnå en intens træning af hele kroppen. Øvelserne foregår både liggende på ryggen, maven, knæene, samt siddende og stående alt efter niveau i træningen.
(Tekst er fra Ennergii.dk)

Vi var kun 6 personer den aften, hvilket ikke gjorde mig noget. Stemning var god og hyggelig. Rummet hvor maskinerne står i er hyggelige indrette med tekst som skal inspirer en og med stearinlys tændt i lokalet. Allerede efter 5 min, syrer det helt vildt, brændte og gør ondt i min ben! Kroppen blev udfordret på en helt andet måde end hvad jeg har været vandt til og så var der høj intensitet i alle 60 minutter, dvs. så snart en øvelse var overstået var der ikke en pause. Vi havde aktive pauser, dvs. når pulsen kommer ned, lavet vi stillestående øvelse som eksempelvis planken. Plankerne blev også udført på reformermaskinen, hvilket betød et mere ustabilt underlag, end hvad man normalt er vant til, når man udfører dem på en måtte.

Jeg kunne knap nok gå efter de 60 minutter. Og dagen efter var det meget være, der kunne jeg ingen ting. Min krop var så øm!

IMG_8941

IMG_8944Jeg fik ikke taget billeder imens vi trænet. Men det er ikke sidste gang jeg skal prøve det her. Det koster 150 per gang og de penge skal jeg lige ha sparet op, hvis jeg gerne vil træne 2 gange om ugen!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *