Liva og jeg

Projekt: Få Liva til at sove – Opfølgning

Jeg havde lagt en plan for hvordan jeg skulle ligge Liva til at sove om aften, da jeg har problmer med det. Det kan du læse om her. Men det er desværre ikke gået som jeg havde ønsket. I den her tid jeg er alene med Liva, havde jeg sat mig får at finde en løsning på at få Liva til at sove. Uden at Tobias skal komme og overtage og uden at Liva græder sig selv i søvne.

Og det er gået som følgende:

Søndag:
Jeg lage hende i hendes seng og gav hende vågelampen fra Ikea. Hun græd ikke (nok for første gang i lang tid) Hun sad og trykket på sin vågelampe og tumlet rundt i sengen. hun rejset sig op et par gange og brokket sig lidt. Jeg sagde så til hende hver gang at hun skulle ligge sig ned og sove. Og så lage hun sig ned i sengen og tumlet lidt videre. Der gik 1,5 time og så faldt hun selv i søvn. Jeg lå hele tiden ved siden af hendes seng.

Mandag:
Jeg havde fødselsdag. Og med svigerforældrene på besøg til middag endte Liva med at komme senere i seng end hun plejer. Og det gjorde at da jeg lage hende så faldt hun i søvn på 15 min. Uden at brokke sig lage hun sig ne di sin seng.

Tirsdag:
Det tog lidt tid at få hende til at sove den aften. Vågelampen fra Ikea hjalp ikke. Den gjorde det bare værre. Hun sad og trykket på den og blev ved med at smide den ned på gulvet. Så jeg fjernet den og så begyndte hun ellers at græde. Jeg lå ved siden af hendes seng og bad hende om at ligge sig ned fordi hun skulle sove. Til sidst lytte hun og lage sig og faldt i søvn. Næste 2 timer brugte jeg den aften.

Onsdag: Min mor havde hente hende fra vuggestue og hun havde kaste op. Så hun var ikke helt på toppen. Da jeg kørte hjem fra min mor, faldt hun i søvn i bilen. Så bar hende op fra bilen af og hun sov videre da vi kom hjem.

Torsdag:
Hun har fået skoldkopper og har næsten 40 i feber. Så jeg kunne slet ikke få hende til at sove. Måtte til sidst ligge hende oppe i vores seng og ligge ved siden af hende så hun kunne mærke jeg var der. Hun faldt i søvn efter at ha grædt i næsten 1 time.

Fredag:
Vi forsætter med skoldkopper og feber og igen ender det med at jeg må give op og give hende tryghed så hun kan falde til ro. Hun er jo syg og jeg vælger derfor at ligge hende i vores seng igen.

Lørdag:
Hjemme hos svigerforældrene og spise og det betød at Liva måtte ligges der hjemme. Jeg kæmpet i 30 min og så kom min svigermor ind og overtog. 5 min efter så sov Liva Typist at hun kan det. 5 min tog det hende!! jeg endte med at bliv og sove. Ville ikke køre hjem og risikere at vække Liva.

Søndag og mandag:
Det gik ret godt de to aftner. Hun tumlet lidt rundt i sengen. Hver gang hun rejste sig op bad jeg hende pænt om at ligge sig ned igen. Hvilket hun gjorde. det tog 30-40 min og så sov hun uden at brokke sig.

Tirsdag:
Hun ville ikke sove. Hun kæmpet i mod og græd som hun plejer. Jeg bad hende stille og roligt om at ligge sig ned. Flere gange rejste hun sig og prøvet at komme op af sengen. Til sidst gav hun og op lage sig ned. Det tog lidt over en time.

Onsdag: Hun ville have sin lyserøde elefant med i seng. Og den gjorede at hun ikke sov men leget istedet. Det tog lidt at få hende til at ligge den fra sig og ligge sig ned. Hun tumlet igen rundt. Hun faldt i søvn efter en time. – Ingen elefant i sengen mere!!

Jeg vil blive ved med at ligge ved hendes side og stille og roligt bede hende om at ligge sig ned når hun rejser sig op. Hun lytter nemlig til mig nu og gør som jeg siger. Hun græder ikke mere som hun har gjort og hun græder sig ikke i søvne mere. Så det går frem af 🙂

2 thoughts on “Projekt: Få Liva til at sove – Opfølgning

 1. Hyggelig blog du har dig.
  Jeg tænker bare på, hva tid putter du hende om aftenen.?
  Det tog også mig over en time, at lægge min dreng om aftenen, da han var lille. Lagde ham typisk ved 19 tiden, da han virkede træt. (Ca samme alder som din søde datter – og han sov kun en lur i dagplejen) men så begyndte jeg at lægge ham ved 20-20.30 nogen gange lidt i 21. Og så faldt han i søvn med det samme. Måske skal du rykke hendes senge tid?

  1. Hej Karina.

   Tak, det er jeg glad for du siger.

   Hmmm, jeg har tænkt over at det måske er for tidligt for hende at jeg ligger hende til at sove kl 19.00.
   Vi har prøvet at ligge hende senere og det virker ikke som om der er nogen forskel. Den eneste forskel er om det er hendes far eller om det er mig. Er det hendes far der ligger så falder hun i søvn ret hurtigt og han skal ikke kæmpe med hende. Er det mig der ligger hende så skal jeg kæmpe og så græder hun som om verden går under!!!:(

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *