Mad og opskrifter

Hyldeblomstsaft

Igår lavet jeg hyldeblomstsaft for første gang!! Jeg er lidt spændt på at se hvordan det kommer til at smage om 3 dage. Øv at man skal vente i så lang tid! Jeg fuldte en opskrift jeg fik inde på instagram af en jeg følger.

(ca. 1,5 l)
20-30 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
500 g. sukker (evt. rørsukker)
1 l vand

1. Klip skærmene af stilken, og put dem i en stor gryde el.lign. beholder med låg.
2. Skyl citronerne, og skær dem i skiver. Læg citronerne i gryden.
3. Bland citronsyren sammen med sukkeret, og hæld blandingen over hyldblomsterne.
4. Hæld kogen vand ud over og lad det køle af. Læg der efter låg på gryden, og lad saften trække i køleskabet i 4 dage.
5. Si saften, og hæld den på rengjorte flasker.

Man kan også putte hyldeblomstsaften i isterningeposer, og frys den, så kan man lynhurtigt lave et glas kold saftevand. Eller man kan bland saften med danskvand og lav hjemmelavet ‘hyldeblomstsodavand’.

Jeg glæder mig i hvert fald til de 4 dag er forbi og vi kan få lov til at smage på saften.IMG_1058 IMG_1059 IMG_1060

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *