Alt muligt blandet

Liva har fået Hånd-, fod- og mundsygdom.

Da vi var til fredagsrock i Tivoli i fredags vågnet Liva midt under koncerten. Og hun kunne desværre ikke falde i søvn igen. Så vi måtte gå hjem. Vi bor jo på bryggen og gåturen hjem fra Tivoli kan tag alt fra 15 min til 30 min. Og der ville hun normalt falde i søvn nå hun ligger i sin barnevogn. Men nej, hun var stadig vågen og lidt pylret.

Da vi kom hjem var jeg oppe med hende til kl 03.30 – Tobias havde lagt sig ud på sofaen får at sove. Jeg var helt færdig dagen efter. Og Liva sov til kl 10.30 lørdag formiddag. Hun var ikke helt sig selv og meget pylret. Jeg tog hendes temperatur og på det tidspunkt var den kun 37, 8. Så ikke noget jeg syns var slemt. Og da vi skulle til min niece´s fødselsdag tænkte jeg at det ville hun godt kunne klare. Desværre steg hendes feber og da jeg tog hendes temperatur hos min søster var den på 38, 7. Så hun sov det meste af tiden vi var der. På et tidspunkt får jeg øje på en kæmpe blære på hendes tunge og så havde hun fået to små på hendes ene hånd.

Jeg havde hørt fra Karen (min nabo) at hånd-, fod- og mundsygdom var over i vuggestuen. Men jeg havde lidt håbet på hun ikke var blevet smitte! Hele søndagen gik med at hygge da hun stadig havde feber og de blære på tungen og hånden. Mandag var vi til lægen og fik bekræfte at det var hånd-, fod- og mundsygdom. Og fordi hun havde så stor en blære på tungen sagde han at vi nok skulle havde hende hjemme til den blære var blevet mindre. For hvis hun tog noget i munden og et andet barn så fik det i munden bagefter så ville hun smitte dem! 

Så nu har hun været hjemme i 3 dage. Ingen feber mere og så er hun heller ikke pylret mere. Hun har lidt svært ved at spise da det går ondt på tungen. Så hun får kun yoghurt, havergryn og brød. De to blære på hendes hånd er ved at være væk igen. men den på tungen er der stadig. Og nogen gange står hun og peger på hendes mund og siger: Av, av, av. Vi kan heller ikke rigtigt børste tænder på hende da det også gøre ondt på hende.

Jeg håber lidt på at hun kan komme i vuggestue i morgen. Da det ser ud til at den er ved at gå væk (den blære hun har på tungen) Vuggestuen har ringet i dag og sagt at hun godt må komme over hvis hun ingen feber har. Og jeg ville også gerne aflevere hende, men det er mere fordi lægen sagde at han ville ha hun skulle blive hjemme da hun kunne smitte de andre med den på tungen. Og den er virkelig stor den blære. Jeg må se hvordan den ser ud i morgen. Og så måske ringe til lægen i dag og høre ham ad.

IMG_1290 IMG_1291Liva lørdag morgen – Hun sov til kl 10.30.

1 thought on “Liva har fået Hånd-, fod- og mundsygdom.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *