Liva og jeg

Liva, udvikling og snart 2 år.

Jeg tænkte jeg lige ville skrive lidt om Liva og hendes udvikling. Det er nemlig et stykke tid siden jeg har gjort det. Hun bliver snart 2 år. Det er jo lidt vildt at tænke på – 2 år og kan så meget. Jeg kan slet ikke følge med i hendes tempo. Der er virkelig fart på lige for tiden. Hun kommer hjem hver dag fra vuggestuen og har lært et nyt ord eller en ny ting som hun kan.

Hun er en meget bestem pige og ved hvad hun vil og ikke vil. Hun siger klart nej og skriger af os hvis det ikke går efter hende hovede. Hun er mega stædig og så er hun snu. Hun prøver tit at få mig til at give efter hvis jeg har sagt nej til hende til at starte med – hun bruger græde tricket og ligeså snart jeg bukker under så griner eller snakker hun som om intet var sket. Ja i know, jeg er nem at narre og hun har mig rundt om hendes lillefinger 🙂

– Lige fortiden er hun virkelig glad for sin dukkevogn og dukke. Hun køre dukkevognen rundt i hele lejligheden med dukken i – hver dag. Nogen gang så får hendes bamser også en tur i den.

– Hun er meget glad for biler, lastbiler, busser og toge. Og hver morgen når vi skal over i vuggestuen så er det dagens højdepunkt for hende. Hun peger rundt på alle biler, busser, lastbiler vi ser og skriger højt NØØØJJJ, SEEE, BIIIILLL.

– Hun har en lille kuffert med en masse plastik dyr i som hun er meget glad for. Hun går stolt rundt i lejligheden med kufferten, nogen gang med dukken i den anden hånd som om hun skal ud og gå en tur. Nå vi så åbner kufferten så har hun alle sine dyr i og dem snakker vi så om. Hvad dyret siger og hvilket dyr det er. Hun kan alle dyre lyde nu. Og kan også sige en del dyrenavne.

– Hun kan også tælle til 3. Lige så snart hun ser tal så tæller hun, 1, 2, 3. Og i sær mine wallstickers fra Trold & Blomst med tal, peger hun meget på og tæller når vi kigger på dem.

Ord og sætninger hun kan sige nu og deres betydning:
Mor
Dada = Far
Bambo = Bonzo
Mormor
Bil
Tak
Mad
Ichhh = Is
Av
Ungyl = Undskyld
Lia = Liva
Nej
Hej = Hej/Goddag
Hej hej = Farvel
Op
Ned
Se
Mere
Nøøøjjj
Woow
Bamba = Bamse
Ip = Ipad
Ejjj ea = Ej altså
A det = Hvad er det
O hen = Hvor henne

Jeg elsker hende over alt på jorden og det er fantastik at for hver dag der går så kan hun mere og mere. Hun er min store kærlighed, min et og alt. Hun er og vil altid være min lille prinsesse.  IMG_1275

1 thought on “Liva, udvikling og snart 2 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *