Alt muligt blandet

Om at få Liva til at spise frugt og grønt + en lille konkurrence.

Tre lækre kids smoothiesLiva er ret kræsen når det kommer til mad. Frugt er ikke noget problem, det spiser hun med glæde. Men grønsager er en hel anden snak og det kæmper vi lidt med at få hende til at spise. Avocado, majs og tomater det er det eneste hun vil spise og resten røre hun ikke.

Fra hun var 4 måneder og starte på grød, lavet jeg alt fra bunden. Jeg lavet grønsagsmos med forskellige smag og hun var ret glad for det dengang. Men nu hvor hun snart er 2 år vil hun ikke røre nogen grønsager. Så det er noget jeg prøver at løse ved at lave grønsager på forskellige måder til hende. Hvis i har nogen ideer må i endelig gerne skrive hvad jeg kan gøre!

Tobias laver jo frisk presset juice hver morgen og der i er der masser af grønsager og frugter. Jeg ved bare ikke hvad et glas frisk presset juice svare til? Hmm må jeg lige undersøge. Men nogen gange drikker hun to glas om morgen. Så lidt får hun der fra 🙂

Men noget vi er glade for her hjemme og som Liva er rigtigt glad for er Innocent Kids Smoothies. Dem elsker hun og de indeholder kun frugt. Der er ikke tilsat sukker, ingen konserveringsmidler eller farvestoffer. Det er 100% frugt! Så sådan en får hun engang imellem. Så lidt får hun da 🙂

Jeg har været så heldig at holde en lille konkurrence for jer hvor i kan vinde én måneds forbrug af Innocent kids smoothies her på bloggen.

For at deltage i konkurrencen skal i blot:
1. Skrive en kommentar i kommentarfeltet hvor du fortæller om dit bedste tip til hvordan du får dine børn til at spise mere frugt og grønt .

Held og lykke til jer alle

Jeg finder en vinder af konkurrencen d. 22/8-14

11 thoughts on “Om at få Liva til at spise frugt og grønt + en lille konkurrence.

 1. Hejsa. Jeg smider lidt i fx lasagne eller andre gryde retter og ellers får hun den samme grøntsag mange dage i træk, så plejer min datter at acceptere den til sidst..

 2. Vi drikker mange smoothies her hjemme, vi både køber og laver selv. Men det er ikke noget problem at få min søn til at spise frugt og grønt. Jeg skær bare frugt og grønt ud i små stykker og putter i skåle 🙂

 3. Det er ikke stort problem for os at få vores datter på 22 mdr til at spise grønt. Tilfældigvis snakkede manden og jeg om det under aftensmaden i går at hun altid tager grænsagernw frem for kød og kartofler, hvilket hun spiser bagefter – modsat os som først skal have kød og tilbehør og derefter det grønne

 4. det er virkelig ikke svært med mine unger 🙂 De elsker æbler og grøntsager.
  Vi har gjort det til et fast ritual at når vi skal i et supermarked, så køber jeg en pose øko-æbler og åbner den – og så hygger de sig hele indkøbsturen med et æble. Jeg kan huske en dag, hvor jeg tænkte – nu skal vi hygge og købte en pose haribo i bilka, så vi kunne hygge med slik – men nej! Det skulle være æblet!
  Men ellers koger jeg gulerødderne, fordi ungerne endnu ikke er så store, og dem spiser de glædeligt om aftenen.
  Hvis Filippa var virkelig svært ved at spise sine kartofler, så putter jeg lidt af fars hjemmelavede ketchup på – bare et tyndt lag – og så ryger de ned
  PT har vi pottetræning, hvor der er ipad-sening og pottesidning efter aftensmad – så den bliver spist meget hurtigt i disse dage 🙂 Og når ipaden findes frem, så kommer der også gerne lidt æblestykker eller vindruer frem – og de spises med stor lyst.

 5. Nemmeste trick er helt sikkert at “snyde” ved at putte ekstra grønsager i gryderetterne, her tænker jeg mest på lasagne, kødsauce etc. Eventuelt ved at blende det 🙂

 6. MMmmhh.. er selv ret vild med smoothies.. frugt i det hele taget.. det skulle bare være nemmere at spise.. Manden herhjemme spiser det kun hvis jeg ordner det for ham.. udover bananer, det er dejligt nemt at spise jo.. 😉
  Men i forhold til min søn, så er han kun lige ved at være så gammel at han skal til at smage frugtmos og grød.. Så der skal bare trænes og smages, så han bliver glad for de sunde ting.. 🙂

 7. Vores store pige er ikke meget for at spise grøntsager og vi har efter vi læste din blog, købt en juicepresser som vi er meget glade for alle sammen. Men det er vist mere dit tip end vores 😉 Mit tip må være at fryse frugter, melon, bær ned og bruge dem som isterninger, det er sjovt og smager lækkert 🙂

  1. Hej Lasse.
   Det er jeg glad for at høre. Juicemaskinen er også den eneste måde vi får noget grønt ned i Livas mave lige for tiden. Men hun har også fået frisk presset juice siden hun gik fra flaske til grød og fast føde. Så den er hun jo vand til at få hver morgen. Men dejligt at høre i blev lidtinspireret af mig.

   Jeg må prøve det med at fryse frugt og bær ned, så hun kan sidde og sutte på det. Tak for en god ide 🙂

 8. Vi har kørt BLW herhjemme så det med grøntsagerne går rimelig godt. Mit bedste tip er nok også at lade være med at stresse over de grøntsager. De vælger jo forskellige ting fra i forskellige perioder og tit handler det ikke om maden, men om at bestemme selv. Jo mere desperat man bliver som forælder, jo mere “nægter” de at spise det man vil have dem til. Så tag det roligt og gør intet stort nummer ud af det (selvom det er svært).Hun ser jo sund og glad ud og trives, og får jo også grønt i VG. Tilbyd gerne meget forskelligt grønt, og gerne i stave, så det er let at overskue og smage på også som snacks:-)

  1. Hej Tine..
   Hvad er en BLW???? Hvis jeg lige må spørge 🙂
   Ja det har du ret i. Jo mere jeg prøver at få hende til at smage og spise forskellige ting, jo mere nægter hun!!

 9. Mit bedste råd er at variere kosten fra de er helt små og tilbyde dem en masse forskelligt, så de hurtigt vender sig til smagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *