Gravid

Hvornår skal i ha nr 2?

Det er et spørgsmål vi har fået alt for mange gange. Faktisk lige siden Liva var et halvt år gamle har familie, venner, bekendte og kollegaer spurgt os hvornår vi skulle have nr 2. Man bliver ret træt af at få det spørgsmål når man næsten lige er blevet mor og at folk så bliver ved med at spørge er slet ikke til at holde ud! Rigtigt mange har haft travlt med at fortælle os hvornår det er bedste at få nr 2.

Nogle af folks mening, råd og grund til hvorfor man skal have nr 2 så hurtigt som mulig var alt fra:

  1.  Nå man alligvel ikke fik noget søvn pga barn nr 1 så kunne man ligeså godt få nr 2 og slå to fluer med et smæk.
  2. Få det med ble skift “overstået”
  3. Jo tætter de er i alder jo tætter et forhold vil de få sammen
  4. Det er bedst at få to børn lige efter hinanden, måske noget af det hårdeste men i sidste ende vil vi blive glade for det.

Jeg har afvist hver gang nogen spurgte os. Til dels fordi jeg vil selvfølgelig gerne have tid og overskud til vores datter. Nyde de første par år kun med hende. Jeg var lidt bange for at når nr 2 engang kom så vil alt opmærksomheden ryge væk fra Liva og over på nr 2. Og jeg syns ikke jeg kunne være det bekendt over for Liva. Jeg syns ikke at jeg har nydt hende nok og brugt nok tid sammen med hende og lade hende udvikle sig til den selvstændige pige som hun skal blive. Derfor har jeg alle de gange når folk kom med deres råd og mening om nr 2 bare, afvist dem og sagt nej, det sker ikke foreløbig.

Jeg er selv storesøster og der er 5 år imellem min lilleøster og jeg. Og vi har nok ikke haft det bedste forhold til hinanden da vi var mindre. Vi skændes altid! Og jeg mener virkelig altid! Det var faktisk først da hun kom op i en aldre af 16 år at vi begyndte at finde en vej frem til et godt søskende forhold. Vi har det fantastisk sammen nu, men i vores barndom havde vi altså ikke et særlig godt forhold. Tobias har en storebror og der er 3 år imellem dem. Han siger de har haft en godt forhold til hinanden fra de var helt små. Og har det stadig i dag. Han var/er enig med når folk sagde at vi skulle få nr 2 inden Liva blev 3 år. Han ville gerne have en mere snart. Og vi snakket om det mange gange. Både fordele og ulemper for at få nr 2 inden Liva blev 3. Til sidst gik jeg med til det og vi havde faktisk aftalt at starte novemeber 2013. – Tænk så vill jeg ha haft en lille baby nu! Men allerede i september måned 2013 kom jeg jo som de fleste af jer ved, ind i en dårlig periode. Jeg gik jo ned med stress, var deprimeret og kunne ikke få mit liv til at hænge sammen privat. Så vi blev ret hurtigt enig om at vi IKKE skulle starte på at få en nr 2 fra november.

Jeg er oven på igen og har det jo meget beder nu. Alt funger her hjemme, med Liva og Tobias. Jeg har fået mit overskud og energi tilbage. Så mit svar på spørgsmål om hvornår vi skal have nr 2 er, at det skal vi til april 2015. Jeg er i dag 12 plus 2 og og jeg er sat til slut april. Ihhh altså jeg glæder mig jo helt vildt. Vi har været til nakkefoldsscanning i dag og den lille prop har det helt fint. Så til december skal vi til en misdannelsesscanning og finder først ud af der om det er en dreng eller en pige. Men jeg prøver lige at overtale Tobias til at vi finder ud af det før 🙂 Kan jo ikke vente med at finde ud af om Liva skal have en lillebror eller lillesøster!

Og ja det er derfor der har været så stille på bloggen de sidste par dage, uger og måneder. Jeg har gået rundt med kvalme 24/7 og kaster op 2-3 gange om dagen hvis jeg ikke får spist mad. Så beklager den stille tid. Men jeg håber at min kvalme snart forsvinder nu hvor jeg er nået de 3 måneder. IMG_2942

3 thoughts on “Hvornår skal i ha nr 2?

  1. Stort tillykke med det. Jeg bliver selv så evigt skruk af at surfe rundt på blogland, da en svangerskabs-epidemi er i bedste velgårende. Det bliver spændende at se, om I skal have en pige eller dreng.

  2. Tillykke.. 😀 April børn er skønne.. har selv min egen lille fyr fra 27. i år.. 🙂 Og så lækkert med barsel over sommeren.. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *