Liva og jeg

Om at se tv og bruge ipad.

Det er søndag og Liva er stadig i nattøj. Vi hygger med tv og ipad og har ikke travlt i dag med at lave noget andet end at slappe af og hygge.

Lige for tiden er der ret meget snak og diskussion i aviser og på de forskellige forum om at børn ser for meget tv og bruger for meget tid på computeren eller ipaden. Og jeg vil nok sige at jeg går imod alles mening om at børn ikke burde have tv på deres værelse, se tv mere end 30 min om dagen eller kunne finde rundt på en ipad inden de er 2 år. Hvis jeg deltog i alle de forumer og diskussioner der er om dette emne så ved jeg at jeg vil blive overfaldet med ord og sætninger af andre forældres holdning om hvor dårlig en mor jeg er. For ja Liva har eget tv på sit værelse. Hun har ikke nogen tv kanaler, men hun har masser af tegnefilm som hun kan vælge at se. Vil hun se Ramasjang så er det ude i stuen på vores tv, hvilket sker om morgen inden hun skal i vuggestue efter morgenmad. Når mor her lige skal ordne de sidste ting inden vi går ud af døren.

For det meste så vælger hun en tegenfilm hun vil se og så drøner hun ellers rundt, mens tegnefilmen kører. Hun både hopper rundt, efterligner figurerne, synger med og danser når hun ser tegenfilm. Jeg tror ikke på at fordi hun ser tegnefilm i en time om dagen så bliver hun passive, asociale og tyk som folk nu siger at hun vil!! Tv, ipad og computer er naturlig del af barndommen i dag, vi lever i en tid hvor alle disse ting er en del af hverdagen. Jeg ser det overhoved ikke som et problem at min datter ser tegnefilm eller sidder og spiller på sin ipad. Så længe hun bliver aktiveret af andre ting også, som fx at ligge puslespil, tegne og lege og læse bøger. Hvilket hun er lige så vild med og syntes er lige så sjovt.

Som regel ser Liva tegnefilm eller sidder med sin ipad når hun kommer hjem fra vuggestuen. Det har en afstressende effekt, hvis hun har haft en lang og larmende dag i vuggestuen. Og selvfølgelig skal fjernsynet skal ikke bruges som babysitter når hun kommer hjem. Jeg sidder og ser tegnefilm sammen med hende og så snakker vi om det vi ser. Hun er snart 2,5 år og kan godt finde rundt på vores ipad – hun har både spil og små tegnefilm ligge på den og vi sidder tit sammen med hende og spiller et spil eller ser en lille tegnefilm med hende på den. Igen syntes jeg ikke det er noget problem at hun er så god til at finde rundt på en ipad og ved hvilke knapper hun skal trykke på.

Dette er jo bare min mening og holdning og hvordan jeg opdrager min datter er jo mit valg. Nok er folk ikke enig og syntes det er forkert at hun har fået eget tv, ser tegnefilm en time hvis ikke 1,5 time om dagen eller sidder på sin ipad og spiller. Men det er jo mit valg, mig der er hendes mor og mig der skal opdrage hende. Hun har en ligeså god fantasi når det kommer til leg og kan både lege alene og med andre børn. Jeg tror virkelig ikke på at jeg hæmmer hendes udvikling i sprog og i at være social ved at hun får lov til at se tegnefilm og spille på sin ipad.   IMG_5773 IMG_5774 IMG_5775

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *