Alt muligt blandet

Nissen er flyttet ind og vi pynter op til jul.

IMG_9869Alle jeg følger inde på Instagram har købt en nissedør og sat den op. Og tænkte at det vi skal da også ha en nissedør og fortælle Liva at vi har en nisse som bor hos os. Hun er i den alder nu hvor hun vil kunne forstå det, i hvert fald lidt. Og derfor synes jeg også at hun skal have glæden ved at tro på der bor en nisse oppe på vores loft 🙂 Så ud på jagt for at finde en og hold nu op det var altså ikke nemt. De var jo allerede udsolgt de fleste steder jeg var. Efter flere besøg i forskellige butikker fandt jeg endelig en – havde ikke lige troet jeg skulle bruge hele min dag på det!

Nå men hjem og sætte den op og gøre det hele fint og klar inden jeg skulle hente Liva fra børnehave i dag. Hun lagde ikke mærke til den i starten, før jeg så spurgte hende om hun havde set nissedøren og viste hende hvor den var. Hun var meget interesseret og skulle lige røre og pille ved alle de små ting der hørte til døren. Jeg fortalte hende at vi har en nisse som bor oppe på vores loft og fra i morgen af så kommer han ned fra loftet om natten når vi sover og ud igennem sin nissedør. Hun spurgte meget ind til nissen, om hvorfor han kun komme ned når vi sover. Og hvordan han ser ud og hvorfor han ikke bare tog trappen ligesom os. Så forklaret jeg hende at han hjælper julemanden og kommer om natten med en lille gave til hende hver dag frem til juleaften. Og han kommer om natten fordi at han ikke kan lige at blive set af os mennesker.

Tænk at den historie jeg lige har fortalt hende er jo løgn. Men er det ikke okay at man fortæller sit barn en lille hvid løgn når det handler om jul, fantasi og glæde. Nå man gerne vil ha at de ser julen som noget magisk og eventyrligt og tror på at der findes denne fantastiske gamle mand klædt i rødt tøj som giver gaver til børn en aften om året. At han har små nisser som hjælper ham med at lave gaver og pakke dem ind oppe på nordpolen i det store snelandskab hvor han bord. Ihhhh jeg synes det er en dejlig lille (stor) hvid løgn at give sit barn. Jeg elsket julen som lille og trode virkelig på det hele, alt med julemanden og nisserne. Så i min verden er det vel okay at lyve lidt over for sit barn i hvert fald når det kommer til julemanden og vores lille nisse som er flyttet ind hos os.

Resten af eftermiddagen pyntet vi huset op med julepynt. Min havenisse og snemand kom ud ved hoveddøren og om aften er de begge tændt med lys – så hyggeligt 🙂 Liva og Louis har hver deres julesok som også er kommet op og hænge.  Jeg har fundet alle vores hjemmestrikket nisser frem og sat i deres kurv – Livas oldemor har strikket dem så det betyder meget for mig at de kommer frem. Det er jo ren kærlighed når man kigger på dem! Jeg elsker jul og elsker at Liva nu er stor nok til at være med til at pynte op og glæde sig over denne tid. Nok glæder hun sig mest til juleaften da hun ved hun skal have en masse gaver 🙂 Så nu er vi klar til i morgen – 1 december kom bare an. Vi glæder os til de næste 24 dage i julens tegn med masser af hygge 🙂IMG_9872 IMG_9851image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *