Ferie og rejser

Den årlig julerejse – Helsinki

Vi rejser på torsdag til Findland, Helsinki for at se på julemarkeder. En tradition Tobias og jeg har gjort de sidste 6 år hver december måned. Vi har læst at Helsinki skulle have et stort flot julemarkedet, så forventningerne er lidt høje. Hvilket er lidt dumt, for vi er blevet skuffet et par gange! Sidste år var vi i Budapest og det levet op til alle forventninger – deres julemarkeder er så flotte og store og der var ret mange rundt omkring i byen. Så der var masser af se 🙂 Vi har aldrig været i Helsinki eller i Findland, men vi glæder os til at se byen og se alt julepynten. Alle andre byer i europa er bare bedre til at pynte op end København. Efter min mening! Især tyskland, de er helt vilde med det og gøre virkelig meget ud af at pynte op når det er december 🙂 I like a lot!!! Og syntes at det er synd København ikke lige gøre noget mere ud af det, jeg tænker at både Rådhuspladsen, Kongens Nytorv, Nyhavn og de store områder på strøget hvor springvandet er, der kunne de godt lave nogle flotte julemarkeder!! Og de er også begyndt, men jeg vil have mere af det her i København!!!

Jeg fandt lige denne video inde på en finsk hjemmeside som viser hvordan deres julemarkedet er. Og hvis det er sådan som man ser i videoen så glæder jeg mig! Videoen viser nemlig lige præcis hvorfor Tobias og jeg rejser hvert år i december. Det er så super hyggeligt og man kommer bare så meget i julehumør! Jeg elsker at kigge på de små boder og købe juleting. Enten er det til træet eller til at pynte op i hjemmet.

Jeg glæder mig til at Liva skal opleve julemarkedet i år. Sidste år da vi var i Budapest forstod hun stadig ikke rigtigt hvorfor vi var der. Men i år forstår hun alt, ved hvem julemanden er og at der er nisser. Hun ved hvorfor vi pynter op her hjemme og har et juletræ med pynt og lys. Jeg glæder mig til at se hendes ansigt og høre hvad hun syntes om det, når vi er der og går rundt og kigger. Det bliver så hyggeligt og så er det første gang Louis skal med på vores årligt julerejse. Dejligt at vi kan skabe så gode og hyggelige minder med vores børn. Jeg håber at de begge vil rejse med hvert år, selv når de er blevet ældre, teenager og ikke gider deres forældre mere – den tid kommer jo på et tidspunkt. Så lige nu nyder jeg at de vil med og at vi som familie kan rejse sammen til små og store byer i europa og se på julemarkeder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *