Liva og jeg

Slut med at bruge sut – den sidste sut er givet til Suttefeen!

Åhhhh gud, så kom dagen hvor Liva sagde ok til at ville aflevere sin sidste sut til Suttefeen. Det var faktisk helt tilfældigt at hun tog det valg. Det var kun fordi vi var i Toy R Us og hun spurgte om hun måtte få noget legetøj. Normal siger vi altid nej, men jeg så lige muligheden for at forhandle mig frem til at så skulle hun også aflevere sin sidste sut. Og det sagde hun ja til! Hvilket jeg ikke havde regnet med. Og denne gang skulle hun altså ikke snyde mig, hvilket jeg jo følte at hun gjorde sidst. Så min plan var, at som det første når vi kom hjem så skulle hun selv aflevere sin sidste sut til mig ellers ville jeg selv tag den! Og så måtte hun altså græde og skrige alt det hun ville! For nu havde vi jo lavet en aftale og det skulle altså holdes!

Hun gik rundt og kigge i lang tid og fandt så to ting. Prinsesse Sofia er blevet et stort hit hos hende efter vi har fået Netflix. Og da hun så alt det man kunne få af Legetøj med Prinsesse Sofia så var det jo det hun skulle have. Hun valgte en pakke med alle dukkerne i og et styk sengetøj med Prinsesse Sofia på. Nøj hvor hun strålet af glæde da hun gik op til kasse for at skulle købe det. Og det hele blev også pakket ud med det sammen vi kom hjem. Hun fik selvfølgelig også sengetøjet på sin dyne og pude så hun kunne sove med det i aften.

Overraskende nok var der ingen problemer i at give mig den sidste sut da vi kom hjem. Hun lagde den selv ind i skabet og var meget stolt over at nu skulle suttefeen hette sutte i nat når hun sov. Hun skulle også fortælle Tobias det da han kom hjem fra arbejde og vise ham hvad hun havde fået. Hun var meget stolt. Tobias kigget med et meget skeptisk udtryk på mig og sagde “Du er den der står for at trøste hende og forklare hende at hun ikke kan få sit sut i aften når hun skal sove” Og det havde jeg altså også regnet med at jeg skulle, og håbede bare på at jeg ikke ville få en hysterisk lille pige som bare ville græde og skrige efter sin sut når hun skulle sove. Igen overrasker Liva mig da hun skal sove. Der var ingen problemer, hun lagde sig ned i sengen og var meget stolt over at hun skulle sove med Prinsesse Sofia på sin dyne og pude. Vi snakket lidt om at sutten nu ville blive hentet af suttefeen og at Liva nu var en stor pige fordi hun ikke brugte sut mere. Jeg læste en godnathistorie for hende, kysset hende godnat og gav hende sin klud. Ja den sover hun stadig med og den har jeg altså ikke tænkt mig at tage fra hende. Det er hendes bamse, hende tryghed og den hun ligger og holder om når hun sover. Hendes klud er det mest dyrebare for hende og den giver hende det hun har brug for når hun er ked af det, træt og skal sove.

Liva faldt i søvn uden nogle problemer her til aften. Hun har ikke spurgt efter sin sut en eneste gang efter vi lagde den i skabet tidligere i dag. Jeg er virkelig stolt over hende. Det er virkelig gået over alt forventning, men jeg havde nok også regnet med 3 verdens krig ville bryde ud når Liva skulle stoppe helt med at bruge sut. Men det har slet ikke været så slemt. Det har været en længer proces og har krævet en masse snakke med Liva om suttefeen, om at hun er en stor pige, om at store piger ikke sover med sut osv. Vi har opmuntret hende, støtte hende, og givet hende selvtillid til at tro på sig selv til at hun slev kunne sige til når hun ville stoppe med at bruge sut. Selvfølgelig har vi løjet over for hende hvad ang suttefeen, men altså vi fortælle hende også at julemanden findes og påskeharen. Så den lille hvide løgn kan jeg godt leve med – for det har nemlig resulteret i at min lille pige på 3 år og 3 måneder ikke bruger sut mere!! imageimage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *