Ferie og rejser, Liva og jeg

Der skal være tid til at slappe af og være sig selv.

imageSelv om vi er på ferie, så kan det stadig være hårdt. Især for en 3 årige som hver dag bruger alt sin energi på at skulle ud og lege, opleve, deltage og være sociale med andre børn.  Samtidig med hun også bruger energi på mor, far og lillebror. Alt sammen fordi det er sjovt og vi har masser at lave her på Club La Santa. Der er så mange ting vi kan lave, og rigtigt mange aktiviteter for Liva så hun er underholdt hver dag. Hun får nærmest ikke nogen pause eller mulighed for at sidde ned og slappe af. Det eneste tidspunkt er når vi sidder og får en is på legepladsen, men nå den er spist så er hun smutte for at lege videre. Morgenmad, frokost og aftensmad er nok også de eneste tidspunkter hun sidder ned. Men hun slapper ikke af når vi sidder og spiser,  for hun skal hele tiden noget efter eller var igang med noget inden som hun gerne vil fortsætte med efter hun har spist. Ikke er det ikke er fedt at hun er så aktiv og har så meget at lave, fordi det er det. Vi er vilde med Club La Santa og elsker at der er noget for os alle.

Men den tid som hun plejer at have brug for, hvor hun bare sidder alene med sin ipad eller se en tegnefilm på tv’et den er lidt forsvundet imens vi har været her. Hun plejer derhjemme at ha brug for den tid – især efter børnehave. Hun plejer at være vild træt og til tider ret pylret efter børnehave, og det hjælper at hun får lov til at sætte sig i sofaen og sidde for sig selv og spille på sin ipad eller forsvinde ind i en tegnefilm – og så skal jeg ikke forstyrre hende. Og den tid har hun ikke her, vi har i hvert fald ikke givet hende den. Men jeg kan godt mærke at hun er 10 gange mere pylret her på ferien end hun plejer at være. Hun bliver hurtigt sur og ked af det og der skal intet til at få hende til at græde. Hun har bare brug for at sidde lidt alene og lave noget som ikke kræver at hun skal være på, løbe rundt og bruge en masse energi. Ellers så bliver det bare for meget for hende og jeg forstår det godt. Tænk hvis det var en selv, jeg ville blive stresse og meget træt i mit hovede.

Så i dag efter Liva havde deltaget i børne ol, gik vi hjem i lejligheden og lagde os på sofaen. Liva var træt og jeg kunne se at nu var det altså tid til at slappe af og give hende mulighed for at få noget alene tid så hun kunne slappe af. Vi skifte tøj, fandt dyne, ipad og computeren frem. Og så gav jeg hende valget mellem at sidde og kigge på ipad eller finde en tegnefilm og se den på computeren. Hun valgte at se tegnefilm og den så hun fra start til slut uden en lyd til Tobias og jeg.

Jeg tror hun havde brug for det, hun virket i hvert fald meget glad resten af dagen! Så derfor vil jeg fra nu af fast bruge en time hjemme i lejligheden med Liva hvor hun får mulighed for at være sig selv, lave noget afslappende og få lidt ro i hovedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *