Louis og jeg, Mad og opskrifter

Blød mad til Louis – Mad efter ganeoperation.

Efter en ganeoperation som Louis lige har været igennem skal han have blød kost de første 3 uger. Blød koste er mad der er blødt og alt hvad der kan moses. Så alt fra grød, suppe, yoghurt, risengrød, is smoothies osv.  Jeg har fået et papir med hjem hvor der står hvad han må spise til morgen, middag og aften. Nogle af de ting der står på listen overrasker mig lidt, men det vigtigste er vel at han får noget i maven og så er det vel lige meget om det er sundt eller ej 🙂 Tobias er ikk helt tilfreds med det nogle af de ting der står på den liste (til aftensmad), men vi vil prøve at tilbyde ham det meste for at variere hans kost i de her 3 uger.

Til morgenmad kan han fx få:
Øllebrød
Havregrød
Blødkogt æg
Røræg/æggekage
Yoghurt

Til frokost  kan han fx få:
Yoghurt
Hytteost
Hårdkogt æg
Torskerogn
Tunsalat
Skinkesalat
Leverpostej
Frikadeller (kun det bløde inde i)
Moste avokado
Banan
Kiwi

Til aftensmad kan han fx få:
Æggekage
Ris
Pasta
Supper
Kogt fisk
Moste grøntsager (kogt)
Most avocado
Banan
Chokolademousse
Pandekager
Milkshakes
Is
Budding
Flødeboller (dog uden bund og kokos)

Vi er ret glade for de der små smoothie man kan købe i Rema1000 til kun 5 kr stykket. Jeg køber altid vild mange af dem så vi altid har i køleskabet. Lige nu er det dem Louis helst vil have plus figenstænger/frugtstænger.
image imageLouis skal altid lige smage og se det an når han får det i munden her efter sin operation – Han er ikke vild med at skulle tygge for meget på tingen – så derfor er det vigtigt at hans mad er så blød som muligt. Jeg prøver virkelig at koge alt, mose og variere det så han ikke får det sammen om og om igen. Han er ikke altid vild med nye smage og spytter også maden ud hvis han ikke lige har smagt det før eller ikke kan lig konsistensen af det. Han vil rigtigt gerne spise det sammen som os andre men da han jo ikke må tygge og alt skal være blødt eller mos så har vi lidt nogle kampe med ham da han jo godt kan se at det ikke er det samme han får at spise som os 🙁 Trods det så spiser han ret godt og virker tilfreds og glad over hvad han får serveret 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *