Mad og opskrifter

Hjemmelavet øllebrød uden øl.

image

Da jeg handlet ind med Louis i dag fik jeg sådan en træng til øllebrød. Så midt i alt kaos med Louis som rendte rundt i Fakta og hev alt ned hylderne stod jeg samtid med hovedet ned i mobilen for at google en opskrift på hjemmelavet øllebrød. Den skulle være nem og hurtigt at lave – ellers ville jeg droppe tanken og købe et eller andet usundt for at få stille min træng. Men jeg fandt hurtigt en opskrift (hold kæft der er mange både med og uden øl) Men den her er altså uden øl, nem og lige til og så tager det ikke så langt tid at lave. Normal bruger man rugbrød der er ved at være gammelt og så skal der ligges i vand for at bløde op, men jeg købte altså en frisk pakke og brugte det. Så i min opskrift blødte jeg det ikke op i vand, men kogte det stille og roligt op sammen med vand! Det går nemlig lidt hurtigere på den måde.

Opskrift på hjemmelavet øllebrød til ca 4 personer.

Ingredienser
– 350 g rugbrød
– 1⁄2 l vand
– 3 spiseske sukker – smag selv til og put det mængde i grøden som i føler er rigtigt.
– Mælk (el. flødeskum)

• Rugbrødet brækkes i stykker og lægges i vandet.
• Bring blandingen i kog og lad det koge i 10 min – men så det ikke bobler og brænder fast i gryden. (Lad rugbrødet stå i
blød i et kvarters tid hvis det er ved at være hårdt og gammelt inden du koger det)
• Tag en stavblender og blend grøden hel fin (for at min søn kan spise det skal det være uden klumper)
• Smag til med sukker.
• Server med lidt mælk til eller en stor klat flødeskum.

imageimageSom i kan se var det et stort hit hos Louis. Han fik med mælk i og jeg med flødeskum. Mums den var altså god, ligesom jeg husker den fra jeg var barn. Det er ikke sidste gang jeg laver øllebrød fra bunden af!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *