Mad og opskrifter

Ny juicemaskine fra Philips.

Sponsoreret

IMG_4645

Jeg har fået en ny juicemaskine fra Philips og den er virkelig blevet teste igennem med forskellige opskrifter den sidste måneds tid. Liva elsker at sidde og putte frugter og grøntsager ned i maskinen, tænde for den og se hvordan det bliver til juice. Hun synes det er noget af det sjovest at være med til. Hun drikker som regl den juice vi laver så længe der er noget hun kan lig i den!! Nogen gange skal jeg snyde hende lidt for det er jo ikke alt grønt hun kan lig. Jeg har nok verdens mest kræsne barn, for hold op hvor jeg kæmper med at få hende til at spise grøntsager. Bare det at smage på grønsager hun ikke kender eller siger hun ikke kan lig er en kamp for os! Fx gulerødder, hvis jeg putter dem i juicen vil hun ikke drikke den – hun kan ikke kan lig gulerødder og derfor antager hun også at hun heller ikke kan lig dem i juicen. Så nogle grønsager putte jeg i uden at hun ser det – Tro mig jeg har øvet mig i at være hurtigt til lige at få presset gulerødder, ingefær, citron, spinatblade, kål osv ned i juicemaskinen uden at hun opdager det. Og det lykkes mig ret tit at få hende til at drikke den uden at hun ved der er noget i hun ikke kan lig! Så længe smagen er sød så går det. Men opdager hun mig i at putte noget i så drikker hun den heller ikke. Selvom jeg prøver at fortælle hende hun ikke kan smage det når jeg putter æble, pære, appelsin eller andre søde ting i så nægter hun at drikke den. Nogen gang må vi lave to forskellige juicer fordi Liva ikke vil have det samme i som Tobias og jeg. Hun er altså lidt af en bestemt dame med en meget stærk holdning i en alder af 3 år og 9 måneder!!

IMG_4640I denne juice kom der æble, citron, appelsin, spinat og gulerødder i.

Louis drikker alt hvad vi giver ham. Lige meget hvad der er i og hvordan den ser ud men han er også kun 1 år og 6 måneder. Der kan Liva også blive lidt for kræsen – Altså når det kommer til farven af juicen. For har den ikke en flot farve så vil hun ikke drikke den da hun synes den ser ulækker ud! Åhhh gud, jeg har jo skabt et monster når det kommer til at hendes juice eller mad ser for sundt eller grønt ud!

Det er ret vigtigt især for Tobias at begge vores børn får det grønt og frugt som de skal have. Det er også vigtigt for mig, men jeg vil da indrømme og sige at jeg nok ikke går så meget op i det som deres far gør. Derfor er det også Tobias der er den der laver juice med Liva for det meste. Jeg gør også men bare ikke så tit – til dels også fordi jeg hader at vaske juicemaskinen bagefter. Ikke at det er besværligt eller tager lang tid, men fordi jeg er total doven! Men når det så er sagt så vil jeg også sige at når jeg har lavet en juice med en masser grønt og frugt og begge mine børn og jeg selv så drikker den, så er det også med stort tilfredshed og nydelse. For hold K….. sådan en friskpresset juice smager jo fantastisk – meget bedre end det man køber færdigt i butikkerne og så er det 100 gange sunder for mig selv og mine børn. Og det er rart at vide at jeg er med til at bidrage med lidt sundhed når det kommer til mine børn til trods for jeg ikke som sådan går op i det. Og det handler nok mest af alt om min egen opvækst og barndom. Hvor alt slik, chips, cola og en masse hvidt brød stod som tag selv hver dag. Mad med stivelse som pasta, kartofler, hvid brød osv og for det meste aldrig salat eller noget grønt til. Bare masser af sovs og kød. Tobias er vokset op med at der altid skal være salat til maden og jeg værdsætter virkelig at han går så meget op i det og prøver at få mig over i at der skal være grønt og salat i alt mad. Det skal være sunde snacks til børnene og ikke det usunde jeg er vokset op med. Og det er sku svært at ændre noget man har været vant hele ens liv. Men jeg arbejder på det til dels for min børns skyld men også mig selv. Og må da sige at lave juice til mig selv og børnene er det et skridt frem i den rigtigt retning 🙂 IMG_4644IMG_4646IMG_4649

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *