Alt muligt blandet

Vores juleaften 2016

img_7979

I år stod vi for juleaften. Første gang vi holder jul i huset og står for alt maden. Næsten alt, min mor lavet flæskestegen og min søster lavet ris ala manede. Jeg stod for resten – hvilket betyd jeg skulle lave and for første gang!! Men det gik okay med den and. Jeg fik i hvert fald ros for den og den blev næsten spist op! De brune kartofler er en anden snak. Jeg kan af en eller anden grund ikke lave brune kartofler, trods jeg følger opskriften til punkt og prikke.

Min mor, min lillesøster, hendes mand og deres børn kom hjem til os ved 14 tiden. Vi starte med at spille banko. Vi laver ikke pakkelege i vores familie og har altid siden jeg var lille spille banko jule aften. Efter banko så vi Disneys juleshow. Elsker det, det er bare en fast tradition og elsker at ungerne gerne vil sidde og se det. Vi danset om juletræet og Louis var hel vild med det. Hver gang vi var færdig med at synge en sang råbte han “mere”! Han løb nærmest rundt om træet og syns det var vildt sjovt. Mere sjovt end at pakke gaver op!

Jeg havde købt et julemands kostume som Tobias tog på. Så midt i julesang og dans om juletræet forsvandt Tobias for at klæd sig ud. Så ringet det på døren og ud løb ungerne og så julemanden stod der. Liva råbet “det er julemanden”, ” han står ude foran vores dør”. Liva var den eneste der ikke var bange for ham. Amelia, Alica og Louis skulle altså lige stå ved en voksne og lidt væk fra ham. Han hev en gave op fra sin sæk til dem hver, snakket lidt med dem og så sagde han pænt farvel. Jeg er vokset op med at min morfar altid klædte sig ud som julemand, indtil han ikke kunne gå mere. Nu er Liva kommet i den aldre hvor hun forstå alt. Og derfor syns jeg at vi skulle holde fast i den tradition som min morfar starte da jeg var på hendes alder. Så i år er første år julemanden er kommet på besøg hjemme hos os og forhåbentlig er det ikke sidste gang Tobias klæd sig ud som julemand juleaften og glæde ungerne med at julemanden har været forbi!img_8099 img_8101

Det med at pakke gaver op tog selvfølgelig en krig. Selvom vi har en regel der hedder at når man er over 18 år så skal man ikke have gave så var der alligevel over 30 gaver. Men de var kun til de 4 unger! Min mor over forkælder dem jo så det er helt vildt og hun havde jo købt alt alt for mange gaver til de 4 unger.

Vi havde en dejlig dag og aften men godt det kun er en gang om året!img_8134 img_8135 img_8136

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *