Liva og jeg

Kan nu cykle på to hjul

Vi overrasket Liva med en ny cykel – Tobias havde fundet en brugt på DBA til 300 kr. Den gamle frost cykel som hun havde fået i julegave for 2 år siden er hun vokset sig fra og det var på tide hun fik en ny så hun kunne lære at cykle uden støttehjul. Den er lidt stor i forhold til hendes højde – hun kan lige nå jorden med med sine tær – Måske skulle hun ha haft den i en mindre størrelse men så ville hun bare ikke kunne bruge den til næste år – Vi tænker at hun vil vokse sig til den her og kan nå jorden med sine fødder når det bliver forår. Vi kommer ikke til at cykle her i vinter perioden alligevel.

Jeg har været inde og læse at cyklen skal passe til barnet i størrelsen. Det betyder selvfølgelig at barnet skal kunne nå jorden med begge fødder samtidig uden problemer. Hvilket hun ikke kan – det er kun hendes tær hun kan ramme jorden med. Men til 300 kr og i så fin stand har vi altså købt den og tænker at det nok skal gå. Hvis det går helt galt og hun slet ikke kan holde balancen, så kan vi prøve at afmontere pedalerne, så bare starter med at bruge den som en løbecykel og på den måde bliver tryg med den.

Liva er jo et barn som ikke er helt tryg med nye ting. Hun er meget forsigtigt af natur og har brug for ekstra støtte når det kommer til nye ting. Da jeg ikke er den person som er så tålmodig og måske har det med at presse på er det ikke mig der skal lære hende at cykle. Det er blevet farmands opgave fordi han er meget bedre til at lære, støtte, være toldmodig og lytte til hende når hun skal lære/prøve noget nyt! Selv er jeg også den bekymrede og beskyttende type, og det smitter af på Liva. For det kan hun mærke og det gør hun ikke har lyst til at forsætte hvis det er hun falder. Får hun en dårlig oplevelse og ikke har lyst til at fortsætte med at cykle så ville jeg som regel prøve at overtale hende og presse lidt på med at hun skal op på cyklen igen og prøve at cykle videre. Men det kommer der ikke noget godt ud af – Det har vi prøvet. Og det gjorde at hun ikke vil samarbejde eller forsætte! Så farmand er den der øver med hende og hjælper hende. De har lav en aftale om, at han holder fast i støttepinden, indtil hun giver ham lov til at slippe. Og i dag har hun altså cykle helt selv uden Tobias hjælp – han fik løbet en del ved siden af men hun gjorde det selv. Sindsygt flot af hende og jeg er sku så stolt over at hun bare nu cykler der ud af uden at Tobias skal holde.

Louis har overtaget Livas frost cykel – han skal lige lære at træde rundt, men han syns det er vildt sjovt – jeg skubber ham for det meste når han sidder på den fordi han ikke helst kan finde ud af at træde rundt på pedalerne endnu.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *