Ferie og rejser

Vores 3 måneders rejse – Vi har det godt!

Jeg har slet ikke styr på hvilken dag det er mere, om det er weekend eller en onsdag! Dato er det eneste vi sådan har tjek på da vi ligesom skal videre til nye steder på bestemte datoer.

Vi er taget til Railay Beach i dag. Lidt for mange turister efter min mening – en smuk strand, virkelig børnevenlig! Men den ville være smukkere uden alle de mennesker, for her er alt alt for mange!

Jeg sad lige og tænkte lidt på hvordan ungerne klare sig her på rejsen og måtte lige skrive lidt om det! Tiden til at sidde og blogge er virkelig begrænset for mig. Jeg havde jeg faktisk ikke troede at jeg ville ha så lidt tid til at blogge om vores rejse, så det overrasker mig ret meget! Og nu var muligheden her og så må jeg jo tag den når den nu byder sig. Louis ligger og sover her ved min side. Han faldt i søvn i mine armen – det er åbenbart hårdt at være på stranden, lave sandslotte og bade.

Liva er ude og bade med Tobias og jeg har nærmest ikke set skyggen af dem i en time nu. Men jeg elsker det! Elsker at Liva hun er så glad og trives her på rejsen. Vi har været afsted i 12 dage nu. Og hun er mest lykkelig når vi er på stranden eller i poolen. Hun elsker vand, elsker at svømme og hun lære noget nyt hver dag når hun er i vandet. Nu kan hun fx have hovedet under vand i 10 sek med munden lukket! Så hun sluger ikke vandet mere og hoster og spytter ikke som om hun var ved at drukne. Hun svømmer rundt – med badevinger – men hun er slet ikke bange for hvor dybt der er. Hun hopper bare ud og svømmer rundt. Godt nok er det hundesvømning. Men det er det hun har lært til svømning der hjemme og ifølge hende så er det jo den rigtigt måde at svømme på – fordi det har hendes svømmelærer lært hende! Søde lille Liva mus – åh hvor jeg dog elsker hende altså.

Louis er også bliver lidt mere frygtløs – svømmer også rundt – også med badevinger. Og han er stolt når han er ude midt i poolen og skal altid lige råber “mor se, mig svømmer”! Han hopper også fra kanten af poolen og ud i det dybe. Uden at han skal holde Tobias eller mig i hånden. Han vil selv! Han er ikke så vild med stranden – ikke vandet i hvert fald. Han vil meget heller være i en pool og svømme rundt der. Men det ændre sig nok når vi kommer til Koh Ngai og Koh Lipe. Fordi der er det kun strand – mener ikke der er pool nogen af de steder vi skal bo.

Liva har under rejsen også fået sig nogen veninder. En dansk pige som hun mødte da vi her forleden var ude og spise på en restaurant. Liva forsvandt i et par minutter og da hun kom tilbage havde hun en pige med sig. “Se mor, det her er min nye bedste veninde”. Og så så vi nærmest ikke Liva resten af aften fordi hun løb rundt med den anden pige og leget. Og igår da vi var i poolen var der en lille kinesisk pige som badet med sin far. Der endte de også med at lege og bade sammen. Trods de ikke forstod hinanden så grinte de og snakket til hinanden. Det lød ret sjovt fordi Liva snakket til pigen som var det et andet dansk barn og så svaret hun på kinesisk tilbage til Liva. Det er helt nyt at Liva bare gå op til fremmet børn og spørg om de vil lege. Hun plejer at være meget genert. Så det er vildt fedt at hun bare går hen og leger med børn hun ikke kender også selv om de ikke snakker det sammen sprog.

Tobias og jeg har nærmest ikke nogen aftner alene. Vi køre intet rutine her på rejsen. Sådan noget som sovetid for ungerne, som er kl 19.00 der hjemme. Den findes ikke her. Vi er ude og rejse og ungerne skal opleve alt hvad de kan også om aften. Så nogen aftner kommer de først i seng kl 21.00 andre gange kl 22.00. Der har vist været et par gange hvor det var kl. 19.30 eller 20.00. Men når de så endelig sover – ja så er Tobias og jeg selv mega trætte. Og overskuddet til sætte os sammen og snakke med en øl i hånden og nyde hinanden selskab med et spil baggamon, den er der altså ikke lige. Plus at Tobias skal stadig arbejde selv om vi er ude og rejse. Nogen gange skal vi planlægge hans arbejde ind hvis han har et møde på et bestemt tidspunkt i løbet af dage og andre gange arbejder han om aften når ungerne sover. Mere kæreste tid til os ville jeg blive glad for – men ikke første priotering for os.

Alt i alt så har vi det godt, rigtigt godt! Vi nyder Thailand og varmen! Jeg elsker alle de oplevelser vi får med ungerne og de minder vi skaber med dem. Jeg er så glad og taknemlig for at få den her mulighed med mine børn.

Mit eneste ønske er at nu må det bare godt stoppe med at regne – Vi er på dag 3 med max regn! Og det betyder mere tid inde på hotelværelset end ude på stranden eller i poolen! Vi skal også snart hjem da det ser ud til at der komme mere regn nu her! Så vil smutte da min søn skal vækkes og min datter og mand skal findes så vi kan få en long tail boat hjem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *