Liva og jeg, Louis og jeg

Indkørt! Og nu, påskeferie !

Hold fast, en uge! Eller retter 3 dage, da påskeferien starter i dag og sommerhuset kalder!
Det var med knuder og spænding i maven – hos mor her, da Liva og Louis i mandags startede i børnehave og SFO.

Mandag:

Vi delete os op da Liva og Louis skulle være hvert deres sted nærmest på sammen tid. Så Tobias tog med Liva i SFO og jeg med Louis i børnehave. Louis kender jo pædagoger og børn på stuen han skulle starte i da det er sammen stue Liva gik på. Så det var velkendte og trygge rammer han skulle starte i. Jeg gik med op men før jeg fik set mig om så var Louis løbet – han have fået øje på en kurv med biler og var fuld igang med at lege fra han nærmest trådte ind af døren. Jeg fik lov til at gå ind og sætte mig på personalestuen og drikke en kop kaffe og så ville de ellers hente mig efter en time. 2 timer og 2,5 kopper kaffe sener hentet de mig. Liva havde haft en ligeså god og dejlig start – hun syns jo det hele var så spænden og alt var nyt for hende på SFO. Vi havde ikke regnet med at hun skulle blive, men at Tobias og hende bare skulle ha en rundvisning og snakke lidt med pædagogerne. Men Liva ville blive og Tobias måtte køre hjem og lave madpakke til hende, køre tilbage med den og så køre hjem og vente på at hun så var klar til at komme hjem.

Tirsdag:

Tirsdag skulle jeg aflevere begge alene. Og det gik overraskende godt. Jeg aflevere Liva først – fik en lille rundvisning af hende og så fik jeg et kys og kram og vinket farvel. Så skulle jeg afleverer Louis i børnehave og gå igen, og så hente ham efter han havde været med ude på legepladsen. Altså omkring kl 14.00. det mente de at han godt kunne på anden dag. Hentet Liva først, hun ville ikke med hjem og blev lidt ked af at jeg havde hentet hende så tidligt. Og da vi kørte over for at hente Louis ville han heller ikke med hjem.

Onsdag:

Vi blev enig om at Louis skulle prøve og have en alm dag. De ville ringe hvis der var det mindste så jeg kunne hente ham med det sammen. Men jeg hørte intet fra dem hele dagen og jeg hentet ham kl 15.00. Han havde hygget sig hele dagen, været med til fælles sang, leget med de andre, især de ældre børn – som er på Livas alder og som ikke er starte i SFO endnu. Dem render han rundt efter og vil så gerne lege med dem. Dem på hans egen aldre har han ikke vist interresse for endnu, men det tænker jeg nok skal komme. Han havde spist to store portioner risotto – og leget ude på legepladsen. Så på kun 3 dage er han altså blevet indkørt og ikke 14 dage som jeg havde regnet med det ville tage. Og det var så dejligt at få af hvide at han er indkørt, så kan man ikke føle andet end stolthed og lettelse.

Med Liva og SFO, der har det været en lille smule hårdt – fra min side. Ikke fra hendes side, for hun syns det er fantastisk. Hun elsker at være der og hendes afleveringer har aldrig været bedre. Liva er bare super sej, altså hun har været så glad for SFO og alle de nye ting der er der over. Pædagogerne har rost hende for hvor godt hun bare er falde til. Rost hende for at være åben, snaksaglig og nysgerrig. Hun er her med også indkørt. Og jeg skal være ærlig og sige at jeg kan ikke huske at jeg har haft 3 dage i træk med så gode afleveringer når det kom til Liva. Det er helt nyt for mig og sikke en fantastisk følse det er at gå fra hende uden at hun skriger, græder og hiver i mig. Men bare vinker og siger “Farvel mor, elsker dig”, “Vi ses senere”. Hvis bare de afleveringer vi har med hende nu havde været sådan i vuggestuen og børnehaven!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *