Ferie og rejser

Vores 3 måneders rejse – det handler om skildpadder.

Vi har i dag været på et rescue center for skildpadder. Vi har set og hørt om de forskellige arter der findes i verden. Vidste slet ikke der var så mange forskellige arter.

De har mange skildpadder her på dette center, skildpadder som de har reddet efter de har siddet fast i fiskenet😢 De fleste bliver raske igen og sluppet løs ude i havet når de er klar. Men der er desværre også nogen som aldrig kommer ud i havet igen pga deres skader – de ville simpelthen ikke kunne overleve og derfor må de ansatte på centret passe på dem.

Der var en som havde midste det ene øje pga den sad fast i et fiskenet med hovedet og havde prøvet at komme fri – den bliver sat fri igen når den er fuldvoksen. Da den ellers ville være et nemt offer for andre dyr der spiser skildpadder.

Der var en som havde midste to finder fordi der sad fiskenet fast i dens finder og i takt med at skildpadden vokset, vokset fiskenettet ind i huden på dens finder. Da den blev fundet måtte de amputere de to finder for at rede den. – den vil aldrig blive sat fri i havet igen.

Der var en som havde midste en finde da en motorbåd var sejlet hen over den – den blev reddet men den vil heller aldrig kunne blive sat fri da den ikke ville overleve.

Centeret har til opgave at rede så mange som muligt – hvilket også indbære skildpadde babyer. Så de holder øje på stranden om natten og når der kommer en skildpadde mor ind og ligger sine æg, graver de dem op efter hun har dækket dem til og er taget ud i havet igen. Så graver de dem ned her i centeret – sætter dato på, antal æg og hvilken art det er. Når alle skildpadde babyerne så er klækket ud af æggene sætter de ansatte dem fri – De bær dem ned til stranden, ligger dem i sandet og sørge for de sikkert men selv kommer ud i havet.

Den her lille fyr (2 dage gammel) samt en masse andre små baby skildpadder var vi med til at slippe fri i dag🐢 – Han kan blive op til 100 år, veje 190 kg og bliver 1,5 meter lang😱 Altså det er jo samme højde som jeg!

Det var fantastisk at se den tage de små skridt igennem sandet ud imod de store bølger for så at svømme ud og leve forhåbenligt et langt liv. Hvis der kom fugle i nærheden af os imens vi satte skildpadderne fri, skulle vi kaste sand efter dem fordi ellers ville fuglene spise de små skildpadde babyer. Men en helt vild fantastik oplevelse både for ungerne og os voksende!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *