Louis og jeg, Læbe gumme ganespalte

Night terror – Louis får det hver gang efter en operation

Tobias har sovet på sofaen de sidste par nætter da han skal arbejde – han har brug for søvn og det er helt forståeligt. Det er jo ikke mig der skal op på arbejde men ham. Vi har de sidste mange nætter ikke fået noget søvn med Louis liggende i vores seng – Jep, han er simpelthen rykke fra sin egen seng, som står ved siden af vores, over i vores seng. Lige i smørhullet, trygt og godt imellem mor og far!

Louis har haft så mange nætter nu hvor han er vågent, grædt eller har sagt av, stop, lad vær! Fægte med arme og ben og været helt panisk! Jeg har svært ved at få ham til at falde til ro og trøste ham. Han har desværre igen fået “Night Terror” efter operationen. Jeg ved det ikke med sikkerhed men jeg tror at det er fordi han har været i fuld narkose og så er våget op og kan mærke der er sket noget inde i munden på ham. Når han sover så er det hans bevidsthed der ligesom prøver at fortælle ham noget og derfor har han “Night Terror”. Tror jeg – det er hvad jeg har læst mig til. Han er jo stadig 3 år og forstår ikke helt hvorfor eller hvad det er der sket efter sådan en operation.

Men den her gang er ikke så slem som de to andre gange har været! Jeg kan huske at han var efter de to andre operationer, meget ramt af “Night Terror”, og frygt for at falde i søvn lå også dybt i ham. Det var en kamp at få ham til at sove om aften – han var så bange for at falde i søvn. Og om natten sov jeg nærmest ikke fordi han græd og græd i så mange nætter. Det var et helvede og jeg fatter ikke at jeg har overlevet de uger – heller ikke psykisk! Det var jo hver nat han våget og græd og skreg! Fra operationsdagen og 3-4 gange om natten i 4-5 uger!!

Symptomer på night terror

• Pludselig opvågning

• Vedvarende frygt

• Skrig

• Sved / koldsved

• Forvirring

• Ingen hukommelse om detaljer fra oplevelsen

• Kan ikke vågne under anfaldet

• Svær at berolige

Men jeg holder ud – sover med ham hver nat, da det er det der giver ham mest tryghed efter han er blevet opereret. Det bliver bedre med tiden. Det ved jeg efter de to andre gang. Men forhåbenligt har han ikke night terror i flere uger! For jeg er træt. Meget træt og har brug for søvn. Der må gerne sendes god tanker og masser af kram min vej! Tak! Jeg er bare glad for at han kun mangler en operation nu. Men det er først om en del år han skal igennem den – så nu kan vi endelig slappe af og nyde lidt fred fra hospital og operationer det næste stykke tid!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *