Louis og jeg, Læbe gumme ganespalte

Så sidder vi her igen og venter – om 2,5 time er de færdige med svælglapsoperationen

I dag er det præcis 2 år, 6 måneder og 5 dage siden Louis fil lukket sin læbespalte – første operation 15 oktober 2015. Og det er 1 år, 10 måneder og 17 dage siden han fik lukket sin ganespalte – anden operation 3 juni 2016

Nu sidder vi her med frokosten i hånden i solen og ventet imens Louis bliver opereret for tredje gang i sit korte liv. Denne gang er en svælglapsoperation og den tager kun en time, men så er der 30 min forberedelse når han først er lagt i fuld narkose og 30 min afslutning efter operation. Og så skal han ha lagt dræn i begge øre og der er også en lille smule forberedelse på det inden ørelægen ligger dem – det er 30 min mere. Så vente tiden bliver i alt på 2 timer og 30 min, plus minus. I hvertfald regnet de med at han ville være færdig ca. kl 14.00. Og så skal han videre til opvågning i 4 timer.

Jeg er mega stolt over Louis og hans måde at takle hele den her dag på – indtil videre har han bare taget det hele med åben arme og smilede og grint. Han har faste fra kl 20.00 igår aftes og vi frygtet lidt at han ville spørge efter mad, men han har bare leget og hygget sig her oppe på afdelings legeværelse og kørt ned igennem gangen på alle deres legebiler, at han ikke har spurgt efter det. Han fik nogen beroligende lige inde vi kørte ned til operationsstuen – han sejlet rundt i sengen, som om han var stiv, ret så sødt at se ham sådan. For han smilede bare hele tiden og virket til at han havde en fest. Da vi kom ned til operationsstuen blev vi mødt af narkoselægen og en sygeplejerske.

Alle vild søde og vi følte os meget trygge i deres selskab. Louis havde fået sin supermand og batmand bamse med ned og dem lå han og krammet imens narkoselægen fortalte ham at han ville putte en maske på ham. Louis nikke bare med hovedet og smilede til ham. Imens fik jeg en iPad i hånden og som jeg skulle holde så Louis kunne ligge og se Rasmus Klump indtil han var faldet i søvn. Der stod vi så omkring ham, snakket til ham og holdte ham i hånden. Da han var faldet i søvn gav jeg ham et kys på kinden og visket “Jeg elsker dig”

Det er aldrig sjovt for nogle af os når vi skal det her igennem. Vi bliver ramt hver gang og denne gang er ikke anderledes. Der bliver stadig grædt og krammet meget længe når vi er gået ud af operationsrummet. Men denne gang var anderledes på den gode måde, for han græd ikke da de lagde masken over ham og han kæmpe ikke imod som han har gjort de første to gange. Det var en dejlig, stille og rolig oplevelse at få ham ned på operationsstuen og se ham falde i søvn. Det giver bare en dejlig følse og ro i maven og kæmpe tryghed at gå fra ham med sådan en god oplevelse.

Imens vi venter på at blive kørte ned til operationsstuen sidder vi og tegner.

Louis ligger og ser Rasmus Klump indtil han falder i søvn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *