Alt muligt blandet

En dårlig start på weekenden – nu med en knude i brystet

Nå men den her weekend starte ikke lige som jeg havde håbet på. Og egentlig ville jeg ikke skrive om det før jeg vidste mere, men jeg kan mærke at ligesom min celleforandring, så har jeg også brug for at skrive om dette.

To dage før vi tog hjem fra sommerhus fandt jeg en hård klump i mit højder bryst. Jeg var ikke sikker på om det var en knude og den forsvandt en gang imellem når jeg mærket på den. Jeg kaldte på Tobias og han kunne også mærke den. Da vi kom hjem fra sommerhus ringet jeg til min læge, som selvfølgelig holdte lukket pga sommerferie. Så jeg måtte ringe til en anden læge. Og min tid hos den anden læge var så i dag – lidt angstprovokerende at stå med brysterne fremme over for en fremmet mand som skal kigge og røre en, når man ikke kender personen. Men han var god, han var profesionelle og jeg følte mig tryg. Han fandt den hårde klump og bekræftet at der var en knude.

Han kunne mærke at den ikke var så stor – så den er blevet opdaget i god tid hvis nu det er en kræft knude, så har den forhåbenligt ikke gjordt så stor skade! Heldigvis mistænker han den for at være en godartede knude da den ikke sidder fast og jeg ikke har væske ud af brystvorten. Men intet er sikkert og derfor bliver jeg sendt videre til en mammografi på Rigshospitalet.

Jeg er rædselsslagen og fyldt med angst over at jeg nu igen skal kæmpe med noget der kan have med kræft at gøre. Igen bliver min psyke sat på prøve, for tænk nu hvis den er farlig!? Prøver at overbevise mig selv om at det er den ikke! Selvfølgelig er den ikke det! Men det fylder og det sætter gang i en hel masse tanker om fremtid og om helbred generelt. Ligesom min celleforandring satte gang i en masse oppe i mit hovede, gøre denne lille knude i mit bryst det sammen. Jeg forstår ikke hvorfor min krop skal være så uheldig og skal kæmpe med de her ting. Altså, kan jeg ikke bare ha en normal krop uden chance for livmoderhalskræft og brystkræft!?

Men denne knude er ikke farlig og det er bare en lille dum cyste eller hvad man ellers kan kalde sådan en. Den er ikke farlig. Den er ikke farlig. Den er ikke farlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *