Liva og jeg

Når man har et bloggerbarn – Trutmund og makeup

Hmmm, det har måske taget lidt overhånd her hjemme med selfie billeder, billeder til bloggen og trutmund. Jeg ved jo godt hvor hun har det fra – fra mig. Jeg gør det, laver trutmund, tager masser af selfie billeder, men jeg tager altså også masser af alm billeder hvor jeg smiler, eller billeder af vores hverdag. Det er ikke kun trutmund og store bambi øjne der er på min mobil. Men Liva er 5 år og ser alt. Hun lære og efterliner alt hvad jeg gør. Og jeg skal måske blive bedre til at tænke over hvordan jeg ser ud når jeg tager billeder. Jeg tror ikke det kun er her hjemme hun lære, det er også over i SFOén, på Youtube, musikvideoer, Netflix osv.

Louis og jeg sad nede i sofaen og så tegnefilm på Netflix imens Liva var oppe på sit værelse og lege. Der var stille og jeg burde nok ha tænkt over stilleheden oppe på Livas værelse. Men det gjorde jeg ikke og da hun kom ned kunne jeg se at hun har haft gang i mit makeup. Jeg har som sådan ikke noget imod at hun får makeup på, men det skal bare ikke være mit og det skal ikke være noget hun tror hun bare må tag på uden at spørge. Hun må en gang imellem, faktisk ret sjældent få noget på. Aftalen hedder at når vi skal til fødselsdag, så er det kinderødt og lidt mascara hun må få på. Men i dag havde hun putte alt som hun kunne få fingerne i, på sig selv. Og hun var stolt! Hun ville så gerne vise hvad hun havde taget på og spurgte om og om igen om det ikke var flot at hun havde gjordt det hele selv. Jo svaret jeg og var en lille smule sur over hun havde rodet i mit makeup og brugt det uden at spørge.

Her efter spørg hun om jeg ikke vil taget et billed af hende. Det endte med at blive mer end et!! “Mor, tag også lige et af mig når jeg står sådan her”. “Og tag et af alle mine tatoveringer”. “Mor, tag et når jeg ser sådan her ud”. 1 billede bliv lige pludselig til 15!!! OMG, hun vidste lige hvordan hun skulle stå, hvordan munden skulle formes til trutmund og hvordan hendes øjne skulle være for at de blev til bambi øjne. Jeg både smilede og grinte lidt over hendes måde at “strike a pose” foran kameraet på.

Jeg har blogget i 5 år nu og Liva har været den jeg tog flest billeder af pga bloggen. Faktisk fra hun var 3 måneder og frem til nu. Hun er vand til at stå foran kameraet og har smilede hver gang jeg har spurgt om hun ikke lige ville smile når jeg tog et billede. Da hun blev lidt ældre havde hun en lang periode hvor hun slet ikke ville ha taget billeder. Og sagde nej hvergang jeg tog min mobil frem eller spurgte. Den periode er nu væk og hun vil gerne igen ha taget billeder, men hun har nogen kræv.

1. Hun skal helst ha kjole på.
2. Hun vil ha makeup på.
3. Hun vil stå på sin egen måde og lave det ansigtsudtryk som hun syns er pænest. Så hvis jeg ber hende om at smile, kan jeg godt få et nej fra hende.
4. Hun vil se billederne bagefter og vælge hvilke der er gode.

Altså hun er lidt for meget blogger barn og lidt for meget selvstændig efter min mening. 5 år og har allerede en mening om billeder af sig selv, som hun ikke burde have. Jeg er ikke til opstillet billeder og tager helst når Liva ikke lige er forberedt på det. De mest naturlige øjeblikke er de bedste billeder af hende og Louis. Men lige i dag gik jeg med på hendes leg tog en masse billeder af hende. Nu havde hun jo også putte makeup på sig selv, fået tatoveringer på begge sine arme og taget en pæn kjole på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *