Mad og opskrifter, Madpakker

Pirogger – Nemme at lave og perfekte til madpakken

I går lavet jeg de nemmeste Pirogger til aftensmad. Og når jeg skriver nemmeste er det fordi jeg hoppe over hvor gærdet er lavest ved at købe færdig pizzadej #stressethverdag! Det skulle gå hurtigt og være så nemt som muligt for mig, jeg er ikke typen der bager fra bunden af. I hvert fald ikke i hverdagene! Men selv om jeg lavet dem af færdig købt pizzadej så blev de super lækre. Jeg lavede både nogle med tomat og ost – den børnevenlig version til Louis. #kræsentbarn. Nogle med skinke, revet ost og tomat. Nogle med kylling, revet ost og tomat. Og de sidste med parmaskinke og revet ost. Og så var der en masse krydderier i dem alle. De var et hit og alle sammen blev spist – Jeg havde heldigvis taget nogen til side så Liva kunne få dem med på madpakken!  Ligesom pølsehorn og pizzasnegle, er de også perfekte til at smide i fryseren og tage op efter behov.

Der er som sådan ikke nogen opskrift da jeg faktisk bare brugte hvad jeg havde i køleskabet. Og grunden til jeg fik lavet så mange med forskeliget fyld i  var fordi det mest var rester. Og da pizzadejen var købt var det lige til og hurtigt at lave.

Opskrift:

  • Sæt ovnen på 220 grader.
  • Rul pizzadejen ud på en bageplade med bagepapir. Jeg brugte 2 styks færdig købt pizzadej.
  • Del dejen så du får 12 kvadratiske stykker – del i 6 stykker hvis du vil have dem større.
  • Læg fyld i den ene side – alt kan bruges.
  • Fold nu siden uden fyld over fyldet. Brug en gaffel til at trykke dejen helt sammen hele vejen rundt så fyldet bliver inde i dejen.
  • Pensl alle piroggerne med sammenpisket æg og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter

I morges fik Liva så en Pirogger med i madkassen, som en del af hendes madpakke. En af dem med kylling, revet ost og tomat i. Jeg elsker stadig at lave hendes madpakke hver morgen – det er stadig sjovt og jeg er endnu ikke kommet der til hvor jeg gør det dagen før. Så i dag fik hun små cupcakes forme med i hendes madkasse – der blev der lagt agurk, rosiner og vindruer i. Formene er gode til at dele maden eller hendes snacks op med, når der ikke er rum i hendes madkasse. Og hun syns det er hyggeligt når jeg har gjordt lidt ud af hendes madpakke 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *