Liva og jeg

Hvad er en baby?

Lige siden vi fandt ud af jeg var gravid har vi fortalt Liva at der ligger en baby inde i hendes mors mave. I starten sagde hun så baby hver gang hun så min mave. Vi tror at hun opfatte min mave som baby og at det var det den hed. Så begyndt vi at sige baby til hendes dukke når vi leget med den. Sagde til hende “nu skal baby sove i sin dukke vogn” “Nu skal baby have mad” osv, osv. Så nu hedder dukke baby, men om det er dukkens navn eller om hun tror at dukke er en baby, ved vi ikke.

Så fandt jeg det her spil frem med mor og baby dyr på, det er et spil som jeg have købt til Liva for lidt over et år siden. Mening med spillet er at man skal sætte de rigtigt brikker sammen som høre til hinanden. Vi har kigget på det et gar gang, men det mere fordi der var de her dyr på. Og hun elsker at kigge på dyr og så snakker vi om hvad dyret hedder og hvilken dyre lyd de siger. Nu bruger vi det til at snakke om at at der er en mor (det store dyr) og der er en baby (det lille dyr) Og hun forstår det faktisk godt nu når vi spiller det. Hun sidder og siger “Her er mor” Og så kigger hun efter baby dyret som passer til mor dyret og siger “Her er baby” og så sætter hun dem sammen.

Jeg tror godt at hun forstår hvad mor og baby er. Måske forstår hun ikke helt at jeg har en baby i maven, ikke endnu i hvert fald. Men der er 4 måneder til jeg skal føde og det kan være at hun måske lære at forstå det inden 🙂

IMG_3899

IMG_3900 IMG_3901 IMG_3904

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *