Liva og jeg, Liva og Louis, Louis og jeg, Læbe gumme ganespalte

En lille update om de sidste 3 måneder

Tænker at efter jeg har holdt en pause her på bloggen så skal i lige have en lille opdatering om hvad der er sket de sidste par måneder her hjemme.

Vi har købt hus.

Vi havde gået lidt med tanken om at flytte inden jeg fødte Louis og havde kigget på mange lejligheder, huse og nybyg for at se hvad der var af muligheder. Vi fandt et hus ude i Kastrup – tæt på den sidste metro st (Vestamger metro) og vi begge blev ret så vilde med det og fald for det. Vi havde svært ved at glemme det og var ude flere gange og se det. Vi satte vores lejlighed til salg og 28 dage efter var den solgt. Så vi gav et bud på huset og nu er vi sku husejer! Vi flytter den 1 oktober 🙂

Træning 2-3 gange om ugen.

Jeg er begyndt at træne. Jeg har ikke helt smidt de graviditets kilo og de sidste sidder lige på maven. Det ligner sku at jeg er 2-3 måneder henne og det kan jeg slet ikke have. I det hele taget så har min krop ændret sig helt vildt efter jeg har været gravid med Louis og har lidt svært ved at acceptere at den ser sådan ud – jeg er jo slet ikke vand til at at have mave, appelsinhud og mormorarme. Jeg styrke træner mest og melder mig så på holde en gang om ugen for at få trænet godt igennem. Jeg er bedst når nogen står og råber min ind i hovedet og fortæller mig at jeg ikke skal give op! Har nok aldrig være så aktiv med træning som jeg er nu og jeg er blevet ret glad for det.

Tobias er rykket ind i sengen igen 🙂

Mange har svært ved at forstå at Tobias rykket ud på sofaen da Louis blev født. Men han sov også på sofaen de første par måneder da Liva blev født. Sådan fungerer det bare bedst for os når vi har fået en lille ny. Han sov godt og vel på sofaen hver dag i 4 måneder. Og ja selvfølgelig savnet jeg at have ham ved min side og ligge i ske om natten. Men det er Tobias der arbejder, ham der tjener pengene i vores lille familie og ham der har brug for søvn. For en måned siden blev Louis søvn en fast rutine og det betød at Tobias kom tilbage ind i soveværelset 🙂 Nu vågner Louis kun 2 gange om natten og jeg har fået min mand ind ved min side igen!

Kæreste tid.

Siden Louis er blevet født har vi måske været ude 3 gange i alt. 3 gange på 4 måneder er virkelig lidt – Liva er ikke noget problem at få passet men Louis der imod er lidt svære. Fordi han har læbe gumme gangespalte så er folk (famile og venner) ikke så meget for at passe ham. Det der skræmmer folk er nok måden han skal have flaske på og at han gylper så meget (han har jo refluks) Så lyst og trangen til at komme ud og spise og gå i bio er meget stor hos os. Vi prøver så meget som muligt at have kæreste aftner når begge børn sover – men det er bare ikke det sammen som at tage ud og spise, i bio eller bare det at have alene tid sammen.

Børnehave.

Her i sommeren var Liva blevet en af de store i hendes stue i vuggestuen. Og alle dem hun faktisk leget med på hendes stue var rykket op i børnehaven. Så hun fik lov til at være meget i børnehaven i sommerferie perioden. Da vi jo så havde købt hus gik vi igang med at se på nye børnehaver som lå tætter på vores hus. Og vi fandt et sted som vi faktisk følte os trygge med. Så der starte hun i august måned – vi er på 5 uge og der er gode og dårlig aflevereinger. Skriver et indlæg om det lidt senere 🙂 men tænk at min lille pige er blevet så stor at hun er starte i børnehave!

Rebelsk.

Liva er begyndt at være lidt rebelsk over for Tobias og jeg. Hun både slår, river og svare igen. Hun afprøver grænser og hun ignorere os når vi beder hende om noget. Om det er fordi Louis er kommet til eller om det er fordi hun er i den alder kan jeg ikke lige finde ud af. Jeg håber bare at det er en periode og at det går over – Gerne meget snart!!!

Flaske og grød.

Louis er blevet meget bedre til at drikke flaske. Vi fandt nogen specielle flasker der er lavet til børn med gummespalte. Så dem har vi købet nogen stykker af og han spiser perfekt med dem. Vi skal ikke trykke mælken ud og holde øje med ham når han spiser. Flasken laver alt arbejde for os! Det er så fedt at vi har fundet de flasker da jeg syntes at det var ret  hårdt at skulle trykke mælken ud hver gang han skulle spise. Det gik jo galt flere gange med at han fik det galt i halsen. Men det er slut og alt er så meget nemmer 🙂 Han er stille og roligt begyndt at få grød. Det er ikke helt nemt med den læbe gumme ganespalte. Men han vil så gerne spise grød så han får en lille skål grød fast om dagen hvor vi øver i at spise med ske.

Søvn.

Louis har fået fast rutine når det kommer til at sove. Han sover i næste 2-3 timer om morgen fra jeg aflevere Liva i børnehaven. Så tager han små lure i løbet af dagen og så sover han ellers 3-4 timer af gangen om natten. Han falder selv i søvn når han bliver lagt om aften – vi vugger ham ikke mere! Nå jeg er ude med ham, i Fields eller andre steder hvor han ligger i barnevognen så sover han i flere timer. Han er aldrig vågen når jeg er ude, det er som om at han sover bedst ude i forhold til hjemme i lejligheden. Han bliver altid lagt i sin barnevogne og sover i den ude på altanen hvis vi er hjemme.

Diætist og kontrol på Hvidovre.

Da Louis blev født var vi jo indlagt flere gange på hvidovre og efter vi sidst vi var indlagt er vi kommet på Hvidovre fast en gang om ugen hos deres diætist. Nu hvor han er vokset så meget og hans vægt er som den skal være, er vi stoppet med at komme der en gang om ugen. Vi skal stadig til tjek hos diætiste og kommer nu kun hver 3 uge. Det er rigtigt rat at han er kommet sig efter den hårde start på livet med indlæggelse, mælkeallergi og refluks.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *