Liva og jeg

Goddag til suttefeen og farvel til 3 styks sutte.

Vi er som sagt i gang med at få Liva til at stoppe med at bruge sut. Og det er virkelig et svært projekt vi er gået i gang med! Sammen med hendes sutteklude så elsker hun virkelig også sin sut. Især er der 2 styks der er hendes yndlings og de to, er dem hun helst vil sove med og rende rundt med. Alle andre sutte hun har betyder ikke så meget for hende og derfor er vi også starte med at fjerne dem som det første.

Tobias følger forskellige mennesker på blogs, Snap og Instagram og en af dem havde skrevet om at hans datter skulle stoppe med at bruge sut. Og de havde derfor fortalt deres datter om suttefeen. Kort fortalt så kommer suttefeen og tager sutten om natten når barnet sover for at give dem videre til andre børn og babyer. Næste dag står der så en gave som tak for at suttefeen måtte få suttende. Og den historie kunne Tobias og jeg godt lig, det er jo lidt ligesom tandfeen 🙂 Så vi begyndte at fortælle Liva om suttefeen og at der var andre små børn og babyer i verden der havde brug for hendes sutte. Vi fortalte hende at hun er en stor pige og har ikke brug for suttende så meget som de andre børn har. I starten gav hun mig sine sutte, men efter noget tid begyndte hun at spørge efter dem, og ville ikke af med dem alligevel til suttefeen. Vi forsætte med at fortælle hende at hvis nu hun ville give sine sutte til suttefeen så ville hun få en stor gave dagen efter. Jeg sagde også at hun måtte selv vælge sin gave i BR eller Toy R Us hvis hun ville.

Igår sagde hun endelig ja til at ville give tre af hendes sutte til suttefeen. De tre bruger hun alligevel ikke så meget og de ligger normal bare på hendes kommode ved siden af hendes seng. Glad og stolt tog hun dem selv med ned i stuen og lagde dem i en skuffe. Så fortalte jeg hende at jeg var meget stolt over hende og at det var stort af hende at give 3 af hendes sutte væk så andre børn kunne bruge dem i stedet for. Hun var ret stolt selv da hun gik op i seng igen og spurgte hele tiden om suttefeen så ville komme i nat og hente dem. Hvilket jeg svare ja til og sagde så at der nok ville være en gave til hende i morgen fra suttefeen.

I morges stod hun op og løb ned i stuen som det første for at tjekke om hendes tre sutter stadig var der, hvilket de ikke var. Vi var tæt på at glemme dem igår inden vi gik i seng, men huskede at fjerne dem fra skuffen og lagde så en gave til hende. Hun har længe gået og snakket om hun gerne vil have noget nyt lego og derfor havde jeg været ude og købe en lille pakke lego til hende. Og da hun så den i morges var hun jo overlykkelig og ville pakke det ude med det sammen og lege. Morgenmaden havde hun ikke tid til og Tobias skulle hjælpe hende med at samle legoet og lege med!

Hun har to sutte tilbage – hendes to yndlings sutte. Om hun er parat til at give dem væk er jeg usikker på. Vi vil blive ved med at snakke om suttefeen og fortæller hende at de sidste to sutte skal altså også gives væk. Men om det bliver lige nu tror jeg ikke. Hun er i hvert fald ikke klar til at sove uden sut, så der går nok lidt tid endnu inden hun helt stopper med at bruge sut. Men jeg synes det det er stort fremskridt at hun har givet 3 sutte væk! Jeg er meget stolt over hende for jeg ved hvor knytte hun er til sine sutte og hvor meget tryghed de giver hende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *