Liva og jeg

Liva lige nu

5 år og 8 måneder og går i SFO.

⁃ Er begyndt at se serien “Klassen” på DR Ultra. Hvornår har det ændret sig fra at se tegnefilm til at vil se ungdoms serie som “Klassen”. Jeg har siddet og set lidt med sammen med hende og det er ikke en dårlig serie. Altså jeg kan godt sidde og blive lidt fange af den! Men hvordan og hvornår det er sket er mig en gåde!

⁃ Er blevet vild med legen “snydt”. Det går ud på at man siger noget til en som ikke er rigtigt og så råber “Snydt” når man kigger. Fx siger Liva “Mor der er en bi i dit hår”. Jeg kigger og prøver at få bien væk imens hun råber “Snydt” og er flad af grin.

⁃ Bruger mange timer på at tegne og lave perleplader både her hjemme men også i SFO. Hun elsker at være kreativ og sidde og skabe noget. Hun elsker at fordybe sig i noget som at tegne og male. Hver dag laver hun noget kreativt over i SFO oh forsætter når hun kommer hjem.

⁃ Har de største nedsmeltninger når hun ikke får sin vilje eller tingene ikke går efter hendes hovede. Hun kan blive så sur at hun tramper så hårdt i gulvet når hun går, skriger og græder på sammetid og smækker med døren til sit værelse. Råber altid til os “At hun hader os og at vi aldrig er søde over for hende”. Altså jeg er ikke klar til at ha en teenager i huset – der må gerne gå nogen år endnu.

⁃ Snakker om at hun ville ønske hendes hår var lige så langt som prinsesse Rapunsel fra Disney tegnefilmen. Og vil gerne have langt pandehår. Så det prøver hun at få langt.

⁃ Siger at når hun bliver voksen skal hun skal havde det sammen arbejde som jeg. Men at hun samtid også skal være frisør, kok og dyrepasser!

⁃ Siger at hun ikke vil ha nogen baby i maven når hun bliver voksen. Og spørg tit om det gør ondt at føde og hvordan babyer kommer ud af maven.

⁃ Er begyndt at bede om at få sunget godnat sang når hun skal puttes – Altid den sammen sang som også er den jeg sang for hende da hun var baby. Sang “Jeg ved en lærkerede”

⁃ Går og glæder sig til at starte i skole. Og spørg tit om hun ikke snart skal starte så hun kan lære at skrive og læse.

⁃ Ber mig altid om at hente hendes sent fra SFO så hun kan blive der så længe som muligt. Nogen dage bliver hun sur hvis hun syns jeg henter hende for tideligt, selv om kl kan være 16.00 – 16.30 når jeg kommer.

⁃ Er rigtigt dårligt til at høre efter når vi (Tobias og jeg) ber hende om noget. Flere gange skal man bede hende om det sammen og til tider skal jeg hæve stemmen og blive sur før hun gør det jeg ber hende om.

⁃ Er blevet vild god til at cykle og hvis det stod til hende så skulle hun cykle over til SFO’en hver morgen og hjem igen.

– Elsker at plukke agurker, tomater, ærter og alt det andet vi har ude i vores lille køkkenhave. Hver dag er hun ude og kigge for at se om noget er klar til at blive plukket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *