Liva og jeg

Om at have et barn der ikke vil i børnehave og dårlig afleveringer.

imageDet med at aflevere Liva om morgen har altid været lidt af en kamp. De fleste dage vil hun ikke have jeg går når jeg aflevere hende og det ender som regel ud i at hun står og græder og kalder på mig. Hun gjorde det sammen i vuggestuen! De der dårlig aflevereinger er der alt for mange af i løbet af de 5 dage hun skal i børnehaven. Hvis jeg er heldig så har jeg 2 gode afleveringer hvor hun ikke græder og kalder på mig. Hver gang vi har været ude og rejse i længer tid så har afleveringer i børnehaven også være mere dårliger end normal. Og når jeg skriver dårliger end normal så betyder det at hun skriger efter mig og græder imens hun prøver at kæmpe sig fri fra den voksen/pædagog der har været så heldig til at holde om hende indtil jeg er gået. Jeg har prøvet så mange forskellige muligheder for at vi kan få en god aflevering og det er aldrig rigtigt lykkes mig at finde den rigtigt måde. Trods hun bliver afleveret sent (Imellem 8.30-10) og jeg er der i 20 min hvor jeg sidder med hende, tegner, lægger puslespil eller hvad vi nu kan finde på, så græder hun altid når jeg skal gå og kalder på mig. Ting hun siger når jeg går er: “Mor du må ikke gå”, “Mor jeg vil have dig”, “Mor jeg vil med hjem” og “Mor, mor, mor”. Det gør virkelig ondt i mit hjerte og tit går jeg derfra med tåre i øjnen. Jeg ringer næste hver dag til hendes børnehave, 10 min efter jeg er gået for at høre om hun er faldet til ro og om hun er okay igen. Hvilket hun altid er når jeg snakker med dem. Jeg har flere gang ville tage hende med hjem igen og så bare sige til hende at hun ALDRIG skal i børnehave igen hvis det ikke er det hun vil. Men jeg kan ikke have hende hjemme, ikke hver dag. Trods jeg er på barsel så har jeg stadig mit job, Trold & Blomst, som jeg stadig skal sørge for køre rundt og at der kommer penge ind på kontoen. At ordre bliver pakket og sendt og mails bliver besvaret. At nye produkter bliver produceret og gamle bliver genbestilt. Ja plus en masse andre ting som der nu høre til når man er selvstændig.

Jeg har mega dårlig samvittighed over for hende, faktisk hver morgen når jeg aflevere hende fordi hun bliver så ked af det når jeg går. Især efter vores ferie er det rigtigt hårt at aflevere hende. Det må også være svært for hende at forstå at hun skal være i børnehave men Louis skal være hjemme sammen med mor. Det giver ikke nogen mening, ikke for en på 3 år og det er svært at forklare hende hvorfor. For hvorfor kan hun ikke også være hjemme samme med Louis og jeg. Lege og hygge med mor hele dagen som Louis gør. Jeg har prøvet at forklare hende at jeg også har ting jeg skal imens hun er i børnehave. Ting der skal ordnes og gøres inden jeg henter hende. Har prøvet at forklare hende at når Louis sover lur så arbejder jeg. Men hun forstår det ikke og som hun selv siger: “Jeg vil bare være hos dig”.  Mit hjerte smelter og det gør sku ondt når hun sidder og kigge på mig med hendes store blå øjne og siger sådan noget. Jeg kan slet ikke have det, jeg bliver sku så ked af det på hendes vegne over at hun er så ked af det over at bliver afleveret i børnehaven. Hvis jeg kunne være hjemmegående, havde psyke til at være hjemmegående og lysten så havde jeg også gjort det.

Aflevere Tobias hende i børnehaven så har han langt flere gode afleveringer hvor hun ikke græder. Men giver kys og kram og vinker farvel i vinduet til ham. Dem har jeg meget sjældent og det er sku frustrerende og psykisk hårdt! Jeg ville så gerne have at Liva får en god start om morgen, en god afleveringe hvor hun kyser mig farvel, giver et kram og vinker til mig i vinduet. De afleveringer drømmer jeg om og håber på at jeg vil få en dag. Lige nu er vi jo kommet hjem efter at ha været på ferie i 14 dage og de sidste 3 dage har bare være røv og nøgler når det kom til at aflevere Liva. Igår var det virkelig slemt og jeg havde så svært ved at gå fra hende fordi hun var virkelig ulykkelig. Græd da så ud til bilen fordi hun var så ked af det! I dag aflevere jeg hende kl 09.40 og blev i 20 min og sad og tegnet med hende og det gik lidt bedre, i hvert fald bedre end igår. Louis kravler rundt hver morgen, for sig selv og leger med det legetøj han finder på gulvet. Han brokker sig aldrig over vi er der når vi skal aflevere Liva. Og det er nu rart når jeg mest fokusere på Liva i den tid jeg er i børnehaven.

Når jeg skal putte Liva om aften, (De sidste 3 aftener i den her uge) så er hun begyndt at græde og når jeg spørg ind til hvorfor hun er ked af det siger hun: “Jeg vil ikke i børnehave i morgen”, ” Du skal blive der sammen med mig”, “Jeg vil blive hjemme sammen med dig og Louis” og “Du må ikke gå fra mig i børnehave”. Jeg har brugt meget tid hver aften de sidste tre aftener på at snakke med hende om hvorfor hun ikke vil i børnehave. Spurgt ind til hvorfor hun er så ked af det når hun skal i børnehave om morgen. Hun kan ikke rigtigt svare på det andet end at hun siger at hun bare ikke vil i børnehave men vil være sammen med mig. Jeg har spurgt om der er nogen af de voksne der er “dumme” eller om der er nogen af de andre børn der ikke er søde over for hende og der siger hun” nej jeg vil bare være sammen med dig”.

Som sagt så har vi haft de dårlig afleveringer siden hun starte i vuggestuen, men de har aldrig været så slemme som de er i børnehaven. Og der har aldrig været så mange dårlige afleveringer på en uge som der er i børnehaven. Jeg har snakket med hendes pædagoger og de tager hele situationen meget stille og roligt. De siger at sådan er det for nogen børn og de ikke tænker så meget over det fordi hun altid er faldet til ro igen, de der 10-15 min efter jeg er gået. Og så leger hun og hygger sig resten af dagen indtil jeg kommer igen. Jeg oplever også tit når jeg henter hende at hun ikke vil med hjem fordi hun er igang med noget sjovt eller noget der er vigtigt for hende at gøre færdigt. Så hvad er løsningen? Hvad skal jeg gøre for at få en bedre morgen med Liva når hun skal i børnehave? Hvad kan jeg gøre anderledes? Er på bar bund og det er så super frustrerende at stå i sådan en situation med ens barn. For det eneste jeg vil er jo at have et glad barn, især når hun skal i børnehave!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *