Alt muligt blandet

6 apps til ipaden – underholdning til prinsessen.

I vores lille familie er vi alle vilde med vores ipad, især Liva. Prinsessen på 1 år, ser tit film på YouTube, men hun har også en masse iPad-apps, så ipaden er blevet et stort hit hos os.

Her er 6 apps, der vækker stor begejstring hos prinsessen.

LEGO DUPLO Zoo (gratis i App Store og Google Play)
Denne app er ret sød. Vi skal hjælpe kanin og giraf, som skal på et stort eventyr i luften, på jorden og over havet (okay, det er faktisk bare en flod de flyver over), på deres vej til løve´s fødselsdagsfest!  De starter i Zoo og slutter deres rejse på Savannah. Med lidt hjælp fra mig kan prinsessen godt finde ud af denne app. Der skal bygges veje og broer, biler og fly, gå på safari, og så finder man ud af, hvordan det er at campere under stjernerne. Men ikke nok med at man kan hjælpe kanin og giraf, så er der også mini film i Zoo Biograf. En fantastisk app som er sød og hyggelig for både prinsessen og jeg.screen480x480 (6) screen480x480 (7)

LEGO DUPLO Train (Gratis i App Store og Google Play)
App’en fungerer som en lille interaktiv film. Barnet skal vælge vogne, laste dem og sætte toget afsted. Undervejs på ruten kommer små udfordringer (luk en bom, saml en bro osv.) – til sidst kører toget ind på stationen igen når man har fået afleveret alle passagerer. App’en har den gennemførte Duplo-fornemmelse og alt er designet i fine, klare farver og med store knapper. Herhjemme bliver toget kørt afsted igen og igen med hjælp fra mig.screen568x568 (2) screen568x568 (5)

Ordspillet Deluxee (7 kr. i App Store / 12 kr. i Google Play. Der findes en gratis lite version)
Der findes mange varianter af den her type app. Der er en masse billeder (dyr, frugt, instrumenter, legetøj), hvor en pige siger ordet når barnet trykker på det. Det fine ved den her er den lille pige, der har indtalt ordene – hun har en sød børnestemme. Til forskel fra de andre (vi har prøvet) er den på dansk og både enkel og nem at rulle fra side til side, og så er designet ensartet. En pæn ordspils-app med lydeffekter og sød stemme. Prinsessen bruger den som ren underholdning og hamret tilfældigt på billederne.screen480x480 screen480x480 (1)

Rasmus Klump (Findes i App Store og Google Play. Gratis, men man kan købe mere indhold i app’en)
Det meste af app’en med Rasmus Klump er lidt svær endnu. Den indeholder flere forskellige dele: Sange, ‘Find-Holger’ (Klump og venner), højtlæsning, film, huskespil, puslespil, pandekagepyntning, tegning, og kryds & bolle. Prinsessen er vild med den. Lige nu bruger vi den til at se Rasmus Klump filmene. Hun er ikke stor nok til at spille huskespilet. Eller til at forstå de andre ting man kan. Men alt i alt en rigtig fin gratis app, der kan udvides med det ens barn synes er spændende.screen568x568 screen568x568 (1)

Snuttefilm (Findes i App Store og Google Play. Den er gratis med første film. Flere film kan købes til i app’en til 13 kr. pr film)
På trods af det gakkede navn og den lidt høje pris, er det en rigtig god app. Det er nogle fine film med godt ‘hverdagsindhold’. Snuttefilm har et enkelt design og indeholder små film på et par minutter. Filmene rammer lige i øjet til en på 1 år (selvom der står i app’en at filmene er fra 2 år og op). De handler om små hverdagsting og er indtalt med børnestemme. App’en har ‘børnesikring’, så de små ikke så nemt kommer til at trykke sig ud af filmen.screen480x480 (2) screen480x480 (3)

Sanglege – børnesange med fagter (13 kr. i App Store og Google Play)
App’en er alle 13 kroner værd når prinsessen kommer hjem fra vuggestue og  sidder og laver arm bevæglser imens hun kigger på en og siger lyde. Sangelegeapp’en redder en med Giraffen Gumle og mange andre. Den indeholder 11 kendte børnesange på video med fagter. Sanglege er rigtig god til man selv kan få fagterne genopfrisket og børn kan vælge yndlingssangen igen og igen når forældrene er helt hæse af at synge ‘Lille Peter ederkop’ for 1000 gang. Nina, der synger sangene er en fornøjelse af høre på – også for voksne. App’en er designet så selv små børn nemt kan skifte mellem sangene og så er der sangtekst i bunden som gør at man kan synge med! Dette er prinsessens ynglings app lige for tiden. Og den køre på repeat her hjemme.screen480x480 (4) screen480x480 (5)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *