Alt muligt blandet, Liva og jeg

Forlanger jeg for meget af vuggestuen?

Der er dukket lidt problemer op over i vuggestuen og måske er det mig der gøre en fjer til 5 høns. Og måske forlanger jeg for meget af Livas vuggestue og hendes pædagoger, men jeg skal som mor være tryg med at aflevere mit barn.

Vi har fra starte af da Liva starte i vuggestuen lagt mærke til at ingen af hendes pædagoger fra hendes stue, møder ind når vuggestuen åbner. Det betød ikke så meget for os fordi jeg var på barsel og kunne aflevere hende når jeg ville. De møder ind fra kl 8 af og derfor har jeg altid aflevere hene kl 8 eller senere. Nu er jeg starte på arbejde ( september) og har lidt svært ved at aflevere hende efter kl 8.00. Tobias og jeg har snakket om at vi synes det er mærkeligt at ingen af de 3 pædagoger der er i hendes stue ikke møder ind fra kl 7.00 om morgen af. Men vi har ikke rigtigt sagt noget til dem. Det skulle vi måske ha gjort end at gå inde med det. Det har især været svært i den periode hvor Tobias var ude og rejse. Fordi der var jeg tvunget til at aflevere hende kl 7.30 hver dag. Og der er kun pædagoger fra børnehaven eller pædagoger fra de andre vuggestue stuer fra kl 7.00 af. Og hun er så ked af det når jeg aflevere hende. Hun græder og til tider skriger hun og vil ikke give slip på mig. Det gør så ondt i mit hjerte at vende ryggen til hende og gå når jeg kan hør hende græde som hun gør.

Her forleden opstod problmet så. Jeg havde lidt travlt og skulle skynde mig på arbejde. Men der var ingen pædagoger som jeg rigtigt kendte eller som jeg vidste Liva var tryg med. Så jeg måtte give hende til en jeg ikke engang kender navnet på. Og Liva græd  og græd. Og jeg var så frustreret over det hele at jeg ringer til vuggestuen efter kl 8.00 (for der var hendes pædagoger jo mødt ind) og snakket så med en af dem om at det ikke kan være rigtigt at jeg skal aflevere mit barn til en jeg ikke kender!!! Jeg var sur og ked af det og var nok lidt streng over for hende jeg snakket med. Hun var bare uheldig at være den der tog telefonen og fik mig i røret. Til dels var det strengt af mig at gå amok på hende når vi ike havde sagt noget til dem om at det var et problem for os at de ikke møder ind før kl 8.00. Så det kom lidt som et chok for dem alle 3.

Men for Tobias og jeg er det virkelig ulogisk at ingen af hendes 3 pædagoger ikke møder ind kl 7.00. At de ikke engang skifter om at møde ind om morgen men at de alle 3 først møder kl 8.00 giver ingen mening for os. Vi har svært ved at forstå at man har 37 timer og ikke er der fra om morgen af til at åbne vuggestuen. Vi har lagt mærke til at alle pædagoger fra de andre stuer (børnehave og vuggestue) skifter med at møde ind om morgen kl 7.00. Hvordan det kan lade sig gøre forstår vi ikke. Som pædagog skal man vel være der fra når man åbner – i hvert falde nogen af dagen.

En ting er at Liva græder når vi aflevere hende til en af de 3 pædagoger der er i hendes stue. Jeg føler det er hårdt men alligvel føler jeg mig tryg med at gå der fra fordi hun netop er blevet afleveret hos en pædagog fra hendes stue. Men en anden ting er at aflevere hende til en som hun ikke kender og ikke er sammen med hele dagen og hun så græder som hun gør. Det gør at jeg ikke er tryg ved at aflevere hende til de her pædagoger. Jeg ved det er en integreret vuggestue men hvor meget integrere de endelig med hinanden?

Måske forlanger jeg for meget af hendes pædagoger? Og måske kræver jeg for meget? Måske har de ikke ressourcerne til det? Jeg ved det ikke, måske er det mig der er helt forkert på den? Måske er jeg bare pylret?  Men en ting er sikkert og det er at jeg skal være tryg med at aflevere mit barn i vuggestuen og det er jeg ikke.

2 thoughts on “Forlanger jeg for meget af vuggestuen?

 1. Hej 🙂
  Jeg er selv vuggestuepædagog og finder dit indlæg meget interessant! Først og fremmest vil jeg sige, at jeg bestemt ikke synes, at du forlanger for meget. Som pædagog vil jeg altid gerne høre forældrenes bekymringer/forslag/krav, for det sætter gang i nogle refleksioner som højner fagligheden – om man så er enig eller ej.
  I den vuggestue, hvor jeg arbejder, åbner vi også klokken 7. Vi er tre vuggestuer i min afdeling, og der møder to medarbejdere ind klokken 7 og en tredje 7.30. Det er altid en medarbejder fra hver stue, netop for at sikre, at der så ofte som muligt er en fast voksen fra det enkelte barns stue til at tage imod barnet, hvis det (eller forældrene) har brug for den tryghed. Dog arbejder vi også integreret og med åbne døre i huset, så alle voksne kender alle børn, men i langt de fleste tilfælde er børnene naturligvis mest knyttede til de faste voksne fra deres respektive stuer.

  Nå, men for at gøre en lang historie kort, synes jeg roligt, at du kan tillade dig at tage problemet op med pædagogerne – også for ligesom at få udredt trådene fra telefonsamtalen. For det er enormt vigtigt, at jeres datter oplever afleveringen som noget positivt, så hun får en god start på dagen. Og det er i den grad også vigtigt, at I er trygge ved at aflevere hende, for alt andet vil dels smitte af og dels ødelægge jeres dage.

  Jeg håber, du kunne bruge min talestrøm til noget 😛 Om ikke andet har jeg i hvert fald fået noget ud af at læse dit indlæg!

  1. Hej Mathilde.

   Hvis bare det var sådan som det er i den vuggestue du arbejder i. Hvor der er en fra hver stue fra om morgen af. Men det er det desværre ikke 🙁 Vi var til møde med dem i dag og desværre er der intet at gøre når det kommer til deres vagter. – Jeg skriver et indlæg om mødet her senere. De arbejder også integreret og har åbne døre ind til de forskellige stuer. Men ja som du selv siger så er de fleste børn jo mest knytte til dem de er sammen med fast hver dag.

   Tak for dit søde svar 🙂 Jeg nået at læse det inden vi tog til mødet. Og det gjorde jo mig lidt glad at høre jeg ikke er helt forkert på den som mor når det kommer til at aflevere sit barn i vuggestuen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *