Liva og jeg

Om at gøre ting man ikke må – Liva 4 år.

I morges da jeg stod op gik jeg ind til Liva for at vække hende. Stadig vild træt, da jeg kom alt for sent i seng igår – Var ikke hjemme pga træning og så videre til middag med de piger jeg træner med. Så Tobias var den der havde lagt begge børn og også den der så havde overset det jeg vågnet op til i morges!! For pga at min træthed opdager jeg til at starte med ikke at noget skulle være i vejen. Men da jeg kigger på Liva som sidder i sit telt opdager jeg hun er helt orange på sine hænder. Som i tegnet over det hele på dem begge. Jeg kigger på hende og spørg hvorfor hun havde orange farve på sine hænder hvor efter hun siger

Liva: Fordi jeg har tegnet igår inde jeg faldt i søvn.
Jeg: Hvad maner du med du har tegnet inden du faldt i søvn?
Liva: øhhhh, jeg har ikke tegnet nogen steder.
Jeg: Har du tegnet andre steder end på dine hænder og hvor er den orange tusch henne?

Liva svare mig ikke men sidder bare i sit telt og kigger på mig. Jeg begynder at kigge rundt og opdager at hun har tegnet over det hele på sit telt. Alle sider har fået en masse kruseduller med orange tusch!!! Jeg råber på Tobias for jeg kan mærke at jeg bliver en lille smule sur! Han kommer ind med Louis og opdager hvad der er sket. Imens han snakker med Liva leder jeg efter den tusch og opdager hun også har tegnet på sit sengetøj, sit træskilt der hænger på hendes telt, på hendes hovedepude, hendes lagen og hendes smukkeskrin. Da jeg endelig finder tuschen er jeg godt sur, faktisk er jeg så sur over hun har gjort noget hun godt ved er forkert at jeg lige har behov for at gå ud af hendes værelse. Tæller lige til 10 og kommer så ind igen. Tobias og jeg sætter os ned og snakker med hende, spørg hende om hvorfor hun har tegnet på sine ting med tusch. Hun kan både se og ved også godt at det er forkert men bliver ved med at sige det ikke var hende og begynder at græde til sidst, hvor efter hun siger undskyld.

Så her til aften har jeg taget hendes dyre legetelt ned (1500 kr) og håber nu jeg kan rede det ved at vaske det – hendes sengetøj, lagen og hovedepude er også i vaskemaskinen. Jeg har lagt det hele i blød med Vanish og håber på det vil fjerne den orange farve. Jeg har fjernet alle hendes tuscher og gemt dem væk – og sagt at hun må ikke tegne uden at Tobias eller jeg kan holde øje med hende.

Her for leden leger hun alene oppe på sit værelse imens jeg stod og lavet mad og Tobias leget med Louis. Da jeg går op for at hente hende er hun smurt ind i tandpasta. Alle hendes køkkenting som hun leger med på sit legekøkken er fyldt med tandpasta. Der var tandpasta på gulvet og flere møbler! Endnu engang råbte jeg på Tobias som igen satte sig ned og snakket med hende imens jeg vasket alle hendes ting rene. Der sagde hun også det ikke var hende og hun kunne heller ikke svare på hvorfor hun havde gjort det, hvorefter hun begyndte at græde og sagde undskyld.

Det er altså 2 gange inde for 4 dage hun har lavet noget som hun godt ved er forkert men alligevel gør hun det. Hun er 4 år og ved altså godt hvad der er rigtigt og forkert, så forstår ikke hvorfor hun gør det? Hun var ret ked af det her til aften da hun skulle sove for det gik ligesom op for hende at hendes legetelt var væk. Og hun elsker jo det legetelt, hun har jo nærmest sovet i det siden Tobias kom hjem fra Indo og leger i det hver dag sammen med louis. Åhhhh, hvor jeg håber at det telt er helt fri for orange farve når det kommer ud af vaskemaskinen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *