Liva og jeg

Om at synge, lege, læse bog og snakke med sig selv når man burde sove.

Lige fortiden så prøver Liva virkelig at holde sig vågen når hun bliver lagt. Vi ligger hende i hendes seng, kysser hende godnat og går så ud af soveværelset – Ja desværre sover hun stadig inde hos os 🙁 Vi må få bygget det ekstra værelse snart!

Nå men tilbage til emnet. Hun brokker sig ikke mere og græder heller ikke mere som hun gjorde i en lang periode når jeg skulle ligge hende. Hun er ikke utilfreds eller sur mere over at skulle ind i sin seng. Og det er jo FAN FUCKING TASTIK at det er blevet så nemt at ligge hende. Hold kæft hvor har jeg kæmpet meget med det – i flere måneder faktisk! Det har været sindsygt hårdt og  frustrerende ikke at kunne få sin datter til at sove og at hun vågnet flere gange om natten. Men det er helt nye tider og det har det være i ret lang tid nu. Tobias og jeg nyder at vi kan ligge hende og hun selv falder i søvn. At hun sover igennem hele natten og vågne ved omkring 6.30 tiden. Nogen gange før og nogen gange senere.

Nå hun så bliver lagt så falder hun ikke i søvn med det sammen. Hun ligger og tumler rundt i sin seng. Hun sidder også og synger og taler med sig selv. De fleste aftner er det lykkes hende at få fat i en bog fra hendes bogreol (den står ved siden af hendes seng – måske jeg skulle flytte den?) Og så sidder hun og kigger i bøger og snakker imens. Jeg syns det er ret hyggeligt og hvis det er hendes måde at falde i søvn på lige nu. Så er det faktisk okay med mig. Hun hygger sig jo og falder i søvn af sig selv efter noget tid.

Når Tobias eller jeg siger til hende. “Nu skal du ind og sove” Så prøver hun at vise os at hun ikke er træt ved at gå over til sit legetøj og peger på det. Hun tager kasserne ud og begynder at hive legetøj op af dem. Ellers prøver hun at finde en bog i sin bogreol for at vise at hun gerne vil læse bog først. Hun prøver alt muligt for at undgå at blive lagt.  Men det er stadig uden brok, skrig og tåre.

Se lige de billeder jeg tog af hende igår. Jeg var lige inde og tjekke til hende og fandt både bog, sutter og hendes nat lampe i hendes seng. Men hun havde en fest igår da hun skulle sove – det tror jeg i hvert fald hun havde. For det var både sang og snak plus hun så havde fået alle de ting med ned i hendes seng inden hun til sidst gav op og faldt i søvn.

IMG_2345 IMG_2346 IMG_2347

Jeg fjernet alle tingen og lage hendes dyne over hende. Hun er sku så sød at se på når hun ligger der og sover.IMG_2348

2 thoughts on “Om at synge, lege, læse bog og snakke med sig selv når man burde sove.

  1. Hvor længe er hun om at falde i søvn? Hvis det ikke er flere timer, så synes jeg bare det lyder så dejligt for hende, at hun selv styrer det. Hun lyder så god og dygtig 🙂

    1. Hun er ca 20 min om det. Nogen gang tager det 40 min men heller ikke mere. Jeg tror også det er dejligt for hende at hun selv kan styre det. Hun hygger sig i hvert fald og så længe hun ikke græder som hun har gjort før i tiden når vi skulle ligge hende så lade vi hende selv styre det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *