Mad og opskrifter

Liva har bagt stecca brød.

Hun er blevt så stor min lille mus og kan så meget nu. I går aftes – trods min dårlig dag, havde jeg overskud til at bage. Og Liva fik lov til at lave det hele. Hun hygge sig virkelig og syns det var vildt sjovt at putte de forskellige ingrediens i skålen og røre rundt. Jeg hjalp hende lidt, men ellers gjorde hun det meste af det. De skulle hæve i 3 timer – i følge opskriften og da de var klar til at blive pyntet og komme i oven lå Liva og sov. Så jeg måtte lave dem færdige alene. IMG_2894 IMG_2896 IMG_2898 IMG_2899

Men de blev virkelig gode! Så hvis i ikke har prøvet at lave sådan nogen brød før, så skal i altså prøve det 🙂

Opskrift på Stecca Brød. – Pynt til brødet er helt op til jer.

Ingredienser ( ca 3-4 brød)
20 g gær
ca. 5 dl vand
2 tsk salt
600 g hvedemel

Topping:
Tomater
Ost
Kartofler
Pesto
tomatpure
Timian
Olivenolie
Flagesalt

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter salt og hvedemel. Brug en ske og vend det hurtigt sammen til en klæbrig dej – dejen skal ikke æltes. Vend det lidt rundt indtil der ikke er tørre melklumper tilbage i dejen.
  • Dæk skålen med køkkenfilm og stil dejen til hævning ved stuetemperatur i ca. 2-3 timer.
  • Drys godt med mel ud på et rent bord og hæld dejen ud på bordet. Fold dejen sammen et par gange og form den til en kugle. Del den derefter i 6 lige store stykker.
  • Hver stykke dej strækkes ud til et langt, fladt brød, så det har samme længde som en bageplade. Læg et ark bagepapir på en bageplade og læg brødene derpå. Lad brødene efterhæve, tildækket og lunt, i 1 time.
  • Mens brødene hæver forvarmes ovnen på 250 ºC (varmluft 230 ºC).
  • Tryk forskelligt fyld ned i dejen, og pensl med olie. Drys evt. lidt flagesalt over, hvis din topping ikke i forvejen er salt.
  • Sæt straks brødene i ovnen og bag dem i 15-20 minutter.

Før og efter billeder.IMG_2903 IMG_2904 IMG_2906 IMG_2907

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *