Ferie og rejser

Safari i udawalawe nationalpark

Nøj hvor har vi haft en lang dag i dag. Først en 3 times køre tur til vores hotel som ligger ved Udawalawe nationalpark, så spise frokost og så ud på safari i 3 timer. Planen var faktisk at tage på Safari i morgen. Men efter en lille snak med dem på hotellet om hvornår det ville være bedst for børnene og mere med vejret, så blev det altså i dag.

Og sikke en oplevelse – det er en kæmpe nationalpark – så 3 timer gik altså hurtigt. Vi sad i sådan en rigtigt safari jeep som vi havde for os selv. Vi havde en guide med som sad og kigget efter dyr. De dyr er sku lidt svære at se – man skal have et skarpt øje for de gemmer sig, og de er gode til det!

Her i Sri Lanka er her påfugle, virkelig mange! De går bare rundt for sig selv – også på gaderne. Og i parken var de over alt!!! De er så sindsyg flotte og der var flere der stod med deres smukke hale slået ud! Liva og Louis sad og kæmpet om at finde dem. Så i starten sad vi og hørte kun ungerne råbe “der er en”, “jeg så den først”, “nej jeg så den først”, “min var flotter end din”, min var større end din”. Og sådan forsatte de og talt hvem der så flest.

Elefanterne var ret nemme at få øje på – der var også ret mange. Og ungerne var helt op og køre over de første 5-6 stykker vi så. Men efter det så var de altså ikke så imponeret over dem. Efter vi har været helt tæt på dem i Chiang Mai, så syns de ikke det var så specielt at se elefanter. Jeg syns nu det var skønt og et fantastisk syn at se dem i deres naturlige omgivelser. Den bedste måde at se dyr på er efter min mening at se dem i det fri. Dyr skal leve i det fri og ikke holdes fanget – heller ikke i zoo!

Vi så også aber, nogen dådyr (det hedder de sikker ikke) og vandbøfler. De har også leoparder her i national parken men dem så vi ikke. Det er sjælden man se dem da nationalparken er kæmpe stor og der er kun 30 leoparder i hele parken.

Jeg vil klart anbefalde at tage en safari tur i en af Sri Lankas nationalparker Hvis man har muligheden for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *