Mad og opskrifter

Opskrift på min Oreo cheesecake

img_7219

Jeg spiser ikke cheesecake – har aldrig gjort det og kommer nok heller aldrig til det. Mig og ost fungerer ikke rigtigt sammen. Og det er lidt lige meget hvilken ost det er.

Men det betød ikke at jeg ikke kunne lave en til Livas fødselsdag – Jeg syns at der skulle være en voksen kage når nu der blev lavet lagkage. Men samtid skulle det ikke bare være en alm cheesecake så jeg lavet den med Oreo. Tobias var den der smagte for mig og hjalp mig med at om smagen var okay når det kom til ostecreamen for den kunne jeg jo ikke selv smage på.

Her er opskriften på min Ore cheesecake.

Det du skal bruge er:

  • 16 Oreo-kiks
  • 2 spsk smeltet smør
  • 250 ml piskefløde
  • 100 g flødeost (stuetemperatur)
  • 3 spsk flormelis
  • 1/4 spsk vaniljeekstrakt
  • 1 pakke hindbær
  • 1 pakke blåbær

Bund
Læg 10 -12 Oreo-kiks i skål, og knus dem til de er smuldret. Du kan også lægge dem i en frysepose og knuse ved at banke på posen med en kagerulle. Alternativt kan du også blende kiksene – hvilket var det jeg gjorde.

Tryk Oreo-massen ud i bunden af en springform (12 cm). Sørg for, at overfladen er forholdsvis jævn og kanten er lige.

Flødeostcreme
Pisk fløden i 3-4 minutter.

Pisk flødeost, flormelis og vaniljeekstrakt sammen i en stor skål indtil konsistensen er cremet.

Pisk flødeostcremen og flødeskum sammen.

Bræk 2 Oreo-kiks i mindre stykker, og kom i cremen. Rør blandingen sammen med en dejskraber.

Fordel cremen oven på din bund af Oreo-kiks, og igen skal du sørge for en jævn overflade og en lige kant – det giver det pæneste resultat.

Stil cheesecaken på køl i 5-6 timer eller meget gerne natten over, og den er klar til servering. Jeg lavet den aften før så den stod klar til at blive pyntet inden den skulle serveres.

Pynt den med hindbær, blåbær og de sidste oreo kikst på toppen.

img_7222 img_7221 img_7220

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *