Liva og jeg, Liva og Louis, Louis og jeg

Dårlige afleveringer, feber ramt og hjemmet sejler!

img_0999

Det blev lige et super langt indlæg – hvilket ikke var meningen. Men jeg havde så meget jeg gerne ville sige 🙂

Det skal selvfølgelig ikke være en dans på roser det hele og efter 14 dages ferie (Jeg vil tilbage til La Santa!!) så har det været kaos siden vi kom hjem fredag aften.

Vi ligger ud med en booket weekend med pasning af mine to niece fra lørdag til søndag. Og så til kæmpe familie fødselsdag hele søndagen. Og selvfølgelig var vi lidt trætte søndag aften da vi sad på sofaen, for der var første gang Tobias og jeg kunne sætte os ned og slappe af siden vi kom hjem.

Søndag aften begynder Liva at spørge ind til om hun skal i børnehave med stor frygt for at jeg skulle svare ja. Og hver gang hun spørg så ender hun altid med at græde. Hun har virkelig ikke lyst til at være i børnehave – ikke hvis man spørg hende dagen før. Og selve afleveringen mandag og i dag er gået sindsyg dårligt! Hun har grædt begge dage – starte allerede med at græde da vi gik ud til bilen. Og det gør sku så ondt i mit hjerte at se hende græde og høre hende sige at hun ikke vil være der. Når vi spørg hende hvorfor hun har det sådan og hvorfor hun er så ked af det, så kan hun ikke rigtigt svare på det. Ellers få vi flere forskellige svar. Som fx at hendes venner er dumme og at hun ikke vil lege med dem. Eller hun kan sige “jeg vil ikke i børnehave fordi så savner jeg dig og far” eller “jeg kan ikke lig at være i børnehave når du ikke er der mor”. Hun græder hele vejen fra bilen og ind til børnehaven, imens vi tager sko og jakke af og hele vejen op til hendes stue. Afleveringerne er i sær dårlige lige efter vi har være ude og rejse. Stod det til hende så var hun sammen med Tobias og jeg 24/7.

Jeg prøver virkelig at snakke med hende om det, om at hun ikke skal være ked af det og at jeg ALTID kommer og henter hende igen. Hendes pædagoger er også begyndt at snakke med hende om det når hun er i børnehaven. Og det var faktisk gået rigtigt godt med afleveringerne de sidste par uger op til vi skulle rejse. Så godt at hun altid var stolt om aften og ville have high five for ikke at have grædt når jeg gik. En af hendes pædagoger havde snakket med hende om at hun nu er en af de store på hendes stue og at hvis hun ikke græd når hun blev afleveret så ville de børn der er mindre end hende heller ikke græde når de skal afleveres. Og det var hun også ret stolt over! Så vi var begyndt at havde en ret god periode når det kom til Liva og afleveringerne. Men nu er det helt af helvedet til igen. Og de sidste to dage har være så dårlige at jeg er gået der fra nærmest grædende fordi hun selv står og græder så meget.

Både igår og i dag når jeg har skulle putte hende har hun også ligget og grædt og sagt hun ikke ville i børnehave. Og jeg har derfor også siddet ved hendes side, trøste hende, kysset og krammet hende. Snakket med hende om at jeg altid vil komme tilbage og hente hende. Men at jeg altså skal arbejde og at hun skal i børnehave. Men den acceptere hun altså ikke for hun vil meget heller med mig på arbejde end i børnehave. Hun sagde endda til mig her til aften at hun ville love at være sød og stille hvis hun kunne tage med mig på arbejde. Hold kæft hun er sød min lille pige. Og hvor har jeg ondt i mit hjerte over hun har det sådan her. Tænk at være så ked af det hver aften inden hun skal sove og hver morgen fra hun går ud af døren og til hun er i børnehaven.

Jeg ved virkelig ikke hvad løsningen er på det her. Hun har jo haft det sådan her siden vuggestuen. Men det er altså ikke fordi hun græder dagen lang der over. For hendes pædagoger siger at der går ikke mer end 5 min efter jeg er gået så er hun faldet til ro og leger. Og jeg har aftalt med dem at hvis hun forsætter med at græde så skal de ringe til mig for så henter jeg hende igen. I dag kom jeg virkelig tidligt og hente hende fordi det havde jeg lovet hende da jeg afleveret hende. Og hun ville fandme ikke med hjem!!!! Hun var igang med en god leg sammen med hendes bedste ven (de var klædt ud og leget at de skulle giftes). Så jeg tror / ved at hun hygger sig når hun er i børnehave og jeg tror på at hun stopper med at græde kort tid efter jeg er gået. Men hold kæft hvor ville jeg ønske at hendes afleveringer ikke var sådan her!!

Så til noget helt andet! Igår aftes vågnet Louis lidt efter vi var gået i seng. Jeg gik ind og ville putte ham igen men kunne godt mærke at noget var galt. Han kogte, som i at han var brænd varm. Jeg bar ham op og han var helt gennemblødt af sved. Af med dragten og så tog jeg lige hans temperatur, 39,8!! Så ind og ligge imellem Tobias og jeg – hvilket betød vi ingen søvn fik i nat. Han har været helt sløv hele dagen, kun sovet 30 min og ellers hængt i mine arme. Det meste af dagen har forgået på sofaen med tv og iPad. Jeg har intet kunne uden at han har brudt sammen og kaldt på mig. Så alt sejler her hjemme. Som i at vasketøj fra 14 dages ferie (er blevet vasket) hænger stadig på tørrestativet, min og Tobias kuffert med rent tøj er ikke blev pakket ud! Liva og Louis værelser ligner noget der er løgn efter vi har haft mine to niecer på besøg fra lørdag til søndag og jeg har stadig ikke haft mulighed for at ryde op efter alle 4 børn. Og det er altså tirsdag i dag – plus at Liva og Louis har leget vider siden og rodet endnu mere! I køkkenet står der skåle, kopper og tallerken fra både igår og i dag. Jeg har endnu ikke fået taget mig sammen (eller haft mulighed pga Louis) til at sætte det hele i opvaskemaskine og ryde op efter aftensmaden igår eller morgenmaden i morges. Og her til aften bestilte vi altså pizzaer fordi Tobias heller ikke kunne overskud at gå igang med at ryde op efter han var kommet hjem fra arbejde.

Så hvis jeg skal overleve i morgen uden at føle jeg bliver kvalt i mit eget hus, så skal der fandme ryddes op!! Så jeg håber Louis ikke har feber i morgen så han kan komme i vuggestue, jeg krydser finger for en bedre aflevering med Liva og så står min dag på en ordentlig omgang rengøring!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *