Louis og jeg, Læbe gumme ganespalte

2 uger efter Louis ganeoperation. – Putterutine og søvn findes ikke her hjemme!

image FUCK jeg er træt for tiden. Vi får virkelig ingen søvn om natten – Jeg gør i hvert fald ikke da jeg er den der tager Louis hver nat. Tobias er nu rykket ned på sofaen og sover, for Louis er vågen det meste af natten. Tobias og jeg har lavet en aftale om at jeg er oppe med Louis når han vågner – ca fra kl 23.00 og frem til kl 05.00.  Og så overtager Tobias så jeg kan sove. Siden Louis er blevet opereret er vi gået i seng hver aften ca kl 21.30. Og trods vi går så tidligt i seng så er vi stadig i minus på søvn fronten!

Det meste af mine nætter går med at trøste ham, holde om ham, synge for ham og få ham til at sove igen. Jeg har flere gange måtte gå med ham i armene og nogle gange faldt han i søvn igen andre gange ikke! Til tider hvis jeg er virkelig desperat så putter jeg ham i barnevognen, pakket ind i dyne og går en lang tur med ham udenfor. Faktisk mødte jeg vores bager en morgen som skulle på arbejde (kl 04.00) da jeg var ude og gå med Louis for at få ham til at sove. Han synes det var så synd for mig (vores bager har lærte os at kende efter vi er flytte ind i huset og ved hvordan Louis situation er, man kan vist godt kalde os for stamkunder ) at han sagde jeg bare kunne kommer over og få lidt gratis morgenbrød når der var kommet lidt ro på 🙂

Jeg er overbevist om at Louis har mareridt og det er pga han har været i narkose at han vågner op og er så ked af det hele natten. Man siger at det er en slags traume de har fået efter at ha været i fuld narkos og det tager altså tid før at alt bliver normalt igen for dem. Vi har skrevet inde på gruppen for forældre med læbe gumme ganespalte børn, for at få råd og vejledning. Vi er virkelig desperate efter at høre hvor lang tid der er gået fra operationen til alt blev normalt igen når det kommer til søvn hos andre. De fleste skriver at deres børn også sover dårligt om natten, græder og haft brug for tryghed efter operationen ligesom Louis. Men at der er gået alt fra 1 uge til 4 måneder!! 4 måneder med ingen søvn!!! Ej jeg tror jeg dør – Måske dør jeg rigtigt langsomt for det her trækker altså virkelig tænder ud på en! Vi kan ikke vide hvornår Louis er normal igen – Der kan gå dage eller uger, men vi er fast beslutte på at give ham så meget tryghed som muligt og at han skal sove inde hos mig indtil han er okay igen.

En fra gruppen for forældre med læbe gumme ganespalte børn skrev faktisk dette til os og Tobias og jeg synes selv det giver ret god mening. Personen skriver:
– Når man er i den alder og først og fremmest uden viden om det, bliver lagt i narkose, og herefter bliver udsat for en operation som man ikke forstår noget om, så føles det som et overgreb på kroppen, hvilket er en oplevelse som lagres i underbevidstheden, i den alder forstår man ikke hvad der sker. Men han ved at der er sket noget i hans mund og det er anderledes. Det betyder at han lige nu, føler sig svigtet og det kan man ikke lave om på, men du kan give ham masser af opmærksomhed, tryghed og nærvær.
Hvis du vil forebygge hans underbevidst omkring operationen, så kan jeg helt klart anbefale kropsterapi, og det må gerne være nu. På den måde vil han få bearbejdet oplevelsen, og få løsnet op i spændingerne som gemmer sig i kroppen.

Jeg ved ikke helt hvad kropsterapi er – Det skal jeg lige ind og læse om. Men vi vil have det i vores tanker hvis det ikke snart ændre sig. Det vigtigste for os er at Louis bliver glad igen og vi vil gøre alt for at han bliver det. Lige nu køre vi på med masser af kærlighed, tryghed og nærvær. Og så må vi lige se tiden an og måske prøve noget nyt hvis det fortsætter sådan her.

image Efter Louis er blevet opereret er han begyndt at sove på maven. Han vil helst sove med sine ben oppe under sig så han nærmest ligge med røven i vejret 🙂  image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *