Liva og jeg

Liva har tabt sin første tand

I går faldt den første tand! Liva har gået og rokket på den tand i flere dage nu, både med sin finger og tunge. Og hver dag spurgt hendes far og mig hvornår den vil falde ud? Da vi vågnet igår og jeg så spurgte hende om hvordan det gik med hendes rokketand, smilet hun og sagde jeg tror den snart falder ud! Jeg kigget på hende og kunne se den sad helt løs ud mod hende læbe – der var roden ligesom oppe af tandkødet og hele tanden buet ind mod hende tunge. Tobias prøvet føst at få den ud men uden held. Jeg tog så fat om den og rykket den endnu mere ind imod hendes tunge og så faldt den ud! Lidt overrasket grab jeg den og så lå der er i min hånd. Liva kigget med store øjne på den lille tand der lå i min hånd og hoppet der efter rundt og råbte “Jaaaaa,jeg har tabt min første tand”. Hun løb hen til spejlet og kigget! Der stod hun i lang tid og kigget på sig selv imens hun smilet!

“Gør det ondt når jeg skal spise mad”? Og hvad sker der når jeg skal drikke noget”? Mange spørgsmål er blevet stillet igår fordi hun blev lidt bekymret over at nu var der et hul imellem hendes tænder. Da vi gik ned til gågaden gik hun stolt og sagde til alle hun mødte på sin vej at hun har tabt en tand. På dansk og var ligeglad med om de forstod hvad hun sagde! Hun smilte stolt til alle med fingerne på læben lige foran hullet hvor tanden havde siddet. For hun skulle jo vise det til alle! Alle skulle se det!

Da vi sad og spiste is gik Tobias på jagt efter en gave til hende fra tandfeen. Havde hun tabt sin tand hjemme i Dk havde hun fået  20 kr under sin pude men da vi nu er her og ingen danske penge har på os får hun en ting istedet. Tobias købte en lille taske til hende som hun har kigget meget på de sidste par dage. Og så fik hun også et lilla armbånd. For at Louis ikke skulle føle sig overset købte han også et blåt armbånd til ham. Ikke at han skal have noget hver gang Liva taber en tand! Liva lage sin tand under sin pude igår aftes og da begge børn sov lage vi gaverne under deres pude og tog tanden. Hun tjekket sin pude som det første i morges og blev meget glad da hun så tasken!

Men tænk at min datter har tabt sin første tand! Når jeg tænker tilbage på da jeg tabte min første tand var jeg 6 år. Og stod og børste tænder da den faldt ud! Men jeg forbinder nok det der med at tabe sin tand som noget man gør når man går i skole. Tobias har det på sammen måde og syns det er lidt skræmmende at hun er blevet så stor! Jeg er så glad for at vi fik denne oplevelse sammen her på Koh Lipe – at vi var der da hun tabte den. At det ikke skete imens hun var i børnehave fx.

Gaver fra tandfeen – Ja hun kom hele vejen til Thailand!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *